Italia testează un tratament experimental împotriva coronavirus. ”Au fost evidențiate îmbunătățiri încurajatoare”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 13:16
Italia testează un tratament experimental împotriva coronavirus. ”Au fost evidențiate îmbunătățiri încurajatoare”
Italia testează un tratament experimental împotriva coronavirus. Sursa foto: digi24.ro

Italia încearcă cu disperare să scape de infecția cu coronavirus, care a ucis până în prezent peste 400 de oameni și a îmbolnăvit peste 9.000 de persoane. Specialiștii italieni testează un nou tratament, iar rezultatele sunt promițătoare, spun aceștia.

Italia testează un tratament experimental împotriva coronavirus

Încă de sâmbăta trecută, cei mai mari specialiști din Italia au pus la punct un tratament cu care încearcă să vindece pacienții infectați cu coronavirus. Tratamentul este încă în teste, iar rezultatele sunt bune.

Acest nou medicament a fost administrat pentru doi pacienți care sufereau de coronavirus, iar starea lor de sănătate era una precară. Cei doi pacienți sunt internați într-un spital din Napoli.

Doi pacienți din Italia primesc tratamentul experimental

Tratamentul experimental le-a fost administrat intravenos, iar rezultatele i-au bucurat pe medicii italieni. „Deja, la 24 de ore de la administrarea perfuziei, au fost evidențiate îmbunătățiri încurajatoare, în special la unul dintre cei doi pacienți, care avea o imagine clinică mai severă”, a afirmat directorul unității de oncologie a Spitalului „Colli”, Vincenzo Montesarchio.

În acest demers, pe lângă Vincenzo Montesarchio, mai sunt impliaţi directorul unității de imunoterapie contra cancerului și terapii inovatoare a Institutului „Pascale” din Napoli, Paolo Ascierto, virologul Franco Buonaguro și câțiva doctori chinezi.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Italia, numărul total deceselor a depășit 460, iar cel al îmbolnăvirilor 9.100. Mai mult de-atât, premierul Italiei a decretat carantină în toată Italia. Întreaga țară este tratată ca fiind roșie, un punt fierbinte al infecțiilor cu coronavirus.

Nimeni nu mai intră și nimeni nu mai iese din Italia, iar măsurile au intrat în vigoare de marți dmineața. Spectacolele, meciurile de fotbal au fost anulate, iar cei care sunt obligați să iasă pe strad și să folosească mijloacele de transport în comun vor fi nevoiți să aibă un atestat medical, din care să reiasă că nu sunt purtătorii temutului virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×