Israelul a lansat noi atacuri aeriene asupra Siriei! Șase persoane au fost ucise

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 15:26
Israelul a lansat noi atacuri aeriene asupra Siriei! Șase persoane au fost ucise
Israelul a lansat un nou tir de rachete asupra Siriei și Fâșiei Gaza. Sursa foto: cnn.com

Șase militanți palestinieni au fost uciși în noaptea de duminică spre luni, în urma atacurilor armatei israeliene în apropiere de capitala Siriei, Damasc. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), printre victime se numără doi membri ai Jihadului Islamic, dar și patru combatanți proregim, între care un cetățean sirian.

Israelul reacționează după rachetele lansate de palestinieni în sudul țării. Noi atacuri aeriene în Siria

Autoritățile israeliene au anunțat că operațiunea a venit ca replică la o serie de rachete lansate recent din Fâșia Gaza, regiune controlată de palestinieni, spre sudul statului, relatează BBC. Ostilitățile între cele două grupări politice au luat din nou amploare weekend-ul trecut, când un membru al grupării Jihadului Islamic Palestinian a fost ucis în timp ce încerca să amplaseze un dispozitiv exploziv de-a lungul gardului său de frontieră cu Fâșia Gaza.

La câteva ore după acest incident, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip în care se putea observa cum trupul neînsuflețit al bărbatului era ridicat cu un buldozer. Imaginile au stârnit un val uriaș de revoltă în rândul palestinienilor, iar de aici și până la represalii a mai fost doar un pas.

Un tir de 20 de rachete au fost trase din Fâșia Gaza spre zone din sudul Israelului, Jihadul Islamic catalogând atacul drept o replică la uciderea unuia dintre luptătorii săi de-a lungul graniței cu Gaza. În cursul nopții de duminică spre luni, Israelul a lansat la rândul său mai multe rachete spre Gaza, dar și în Siria, în apropiere de Damasc, unde oficialii militari susțin că au lovit o bază a Jihadului Islamic.

O fetiță din Siria este învățată de tatăl său să râdă în timpul bombardamentelor

În ciuda tensiunilor care par departe de a se fi încheiat, oamenii reușesc să găsească motive pentru a zâmbi din când în când. Sau măcar încearcă, de dragul copiilor, care nu trebuie să simtă ororile provocate de război.

Este și cazul unui bărbat aflat împreună cu fetița sa de doar câțiva anișori chiar în regiunea siriană cea mai afectată de bombardamente. Vorbim despre Idib, una dintre puținele zone controlate în continuare de rebeli.

Pentru a se asigura că micuța nu conștientizează atacurile care au loc  în afara locuinței lor, tatăl a conceput un joc ingenios, gestul său stârnind emoția milioanelor de oameni care au urmărit videoclipul postat apoi pe rețelele de socializare. „E un copil care nu înţelege războiul. Am decis să o învăț să râdă pentru a opri căderea ei psihică”, a declarat bărbatul pentru presa internaţională.

La fiecare zgomot produs de căderea bombelor, acesta îi adresează fetiței sale o întrebare, după care amândoi izbucnesc în râs, uitând astfel, măcar pentru o clipă, de atrocitățile care se produc la doar câțiva pași distanță de locuința lor.

Este un avion sau o bombă?”, această replică stârnește adesea amuzamentul micuței, ajutând-o să  nu simtă ororile provocate de război. „Chiar dacă nu știm cât mai avem de trăit, vreau să aibă parte de o copilărie fericită”, a mai spus sirianul.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×