Teroriştii Statului Islamic ucid cu arme fabricate în România!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2017, 13:00
Teroriştii Statului Islamic ucid cu arme fabricate în România!

Crimele abominabile săvârşite de teroriştii Statului Islamic au fost făcute cu arme care provin din România, potrivit unui raport al Conflict Armament Research (CAR), organizaţie internaţională care documentează traficul de arme în zonele de război, scrie The Telegraph.

Jihadiştii aşa-zisului Stat Islamic au luptat cu arme fabricate în România şi în alte ţări europene. Mai mult de o treime dintre armele folosite de ISIS provin din Uniunea Europeană.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ISIS ucide cu arme fabricate în România! Armele provin şi din alte ţări din UE

Bulgaria, Ungaria, Germania şi România sunt producătorii, arată un raport realizat de o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, care monitorizează traficul internaţional de armament, scrie digi24. Majoritatea armelor au fost furate de la armata irakiană şi de la cea siriană.

În multe alte cazuri, au fost achiziţionate din ţări est-europene de către Arabia Saudită şi Statele Unite şi furnizate forţelor de opoziţie siriene, dar au ajuns pe mâna jihadiştilor. Sunt rezultatele unei investigaţii făcute pe parcursul a trei ani.

Închide ×