ISIS revendică atacul sinucigaş din oraşul german Ansbach

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/07/2016, 18:17
ISIS revendică atacul sinucigaş din oraşul german Ansbach

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI/ISIS) a revendicat luni atacul sinucigaş cu bombă de duminică seară din apropierea unui festival de muzică din oraşul Ansbach, în sudul Germaniei, transmite agenţia de ştiri AMAQ, organ de propagandă al organizaţiei extremiste, preluată de Reuters şi AFP.

Statul Islamic susţine că autorul atacului era unul dintre ”soldaţii” săi. Autorul atentatului „a răspuns la apelurile de a lua ca ţintă ţările din coaliţia care luptă împotriva Statului Islamic” în Irak şi Siria, a adăugat gruparea.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Atacatorul sinucigaş a murit în explozia care a avut loc în faţa unui restaurant, iar 15 persoane au fost rănite, patru aflându-se în stare gravă.

Statul Islamic, care a anunţat în vara lui 2014 instaurarea unui ”califat” în zonele pe care le-a ocupat în Siria şi Irak, a comis atentate sângeroase în mai multe ţări din lume, soldate cu sute de morţi şi răniţi.

Gruparea extremistă a făcut apel în mai multe rânduri să fie luate ca ţintă ţările angajate în coaliţia internaţională condusă de SUA, care desfăşoară din septembrie 2014 atacuri aeriene asupra poziţiilor jihadiste în Siria şi Irak.

Experţii susţin că SI nu pare să fi organizat direct recentele atacuri din Franţa sau Germania, însă este posibil să îi fi inspirat pe autorii acestora şi să încerce să îşi întărească imaginea şi mesajul de teroare prin revendicarea lor.

Sursă: https://www.agerpres.ro/

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×