ISIS, atacată la bani! Bancherii grupării teroriste au fost identificaţi!

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
13/12/2017, 11:30
ISIS, atacată la bani! Bancherii grupării teroriste au fost identificaţi!

Lupta cu terifianta grupare teroristă ISIS ia alte turnuri! Franţa a identificat 150 până la 200 de ”bancheri oculţi” ai Statului Islamic (SI), în principal în Liban şi în Turcia, anunţat marţi Tracfin, serviciului Guvernului însărcinat cu lupta împotriva spălării de bani şi împotriva finanţării terorismului, relatează AFP.

„Am lucrat la identificarea a 150 până la 200 dintre aceşti colectori, localizaţi în principal în Liban şi în Turcia”, a declarat directorul Tracfin, Bruno Dalles, în cadrul prezentării în faţa presei a raportului serviciului său despre ”riscuri de spălare de capitaluri şi de finanţarea terorismului” pe anul 2016.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ISIS, atacată la bani! Autorităţile au descoperit 200 de bancheri care fac tranzacţii pentru gruparea teroristă

„Aceşti bancheri oculţi ai Daech primesc fonduri care sunt în mod clar menite să-i permită să continue să funcţioneze”, a precizat el, subliniind că, pentru Tracfin, miza este de-acum să-i localizeze pe noii colectori de fonduri SI – care depinde tot mai mult de finanţări externe.

„Există o adevărată miză strategică, odată cu explozia Daech, în a încerca să aflăm unde se află viitorii colectori, în a încerca să luăm urma viitoarelor metastaze ale Daech”, a adăugat Bruno Dalles.

Pe măsură ce jihadiştii pierd teren în Irak şi Siria, ei sunt totodată privaţi ”prima lor sursă de venit” – precum ”capturi de război” sau ”extorcarea populaţiilor” – şi încearcă să „compenseze parţial aceste pierderi de venituri printr-un recurs în continuare susţinut la finanţări externe”, se arată în raportul Tracfin.

Serviciul supraveghează de asemenea ”susţinerea mai tradiţională” a Statului Islamic ”ca instituţii umanitare şi culturale, cu scopul evitării utilizării acestor structuri în vederea finanţării terorismului”, a declarat directorul Tracfin.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×