ISIS a anunţat viitoarea ţintă din Europa. Mesajul extremiştilor este şocant

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 09:07
ISIS a anunţat viitoarea ţintă din Europa. Mesajul extremiştilor este şocant

Gruparea Stat Islamic le cere militanţilor extremişti, printr-un videoclip de nouă minute încărcat pe Youtube, să aducă jihadul pe teritoriul Rusiei, prin comiterea unor atentate teroriste, informează news.ro, care citează Reuters.

”Ascultaţi, Putin va veni în Rusia şi vă va ucide în propriile voastre case. Ai mei fraţi, aduceţi jihadul, ucideţi şi luptaţi”, susţine un jihadist mascat în videoclipul de propagandă islamistă, în timp ce conduce un autovehicul prin deşert.

Videoclipul arătă mai multe imagini cu jihadişti înarmaţi, care atacă vehicule blindate şi corturi pentru a colecta armele rivalilor.

Potrivit jurnaliştilor, sursa videoclipului nu a putut să fie analizată independent, însă link-ul a fost publicat pe un cont al aplicaţiei de mesagerie Telegram, care este atribuit grupării militante.

De asemenea, nu este clar de ce jihadiştii ar viza comiterea unor atentate teroriste pe teritoriul rus, însă Washington şi Moscova negociază cu privire la întărirea prezenţei militare şi a cooperării în lupta de combatere a Statului Islamic din Siria.

Gruparea le-a cerut susţinătorilor să folosească orice arme au la îndemână pentru a comite atentate în statele în care trăiesc.

Europa a fost vizată în ultima perioadă de o serie sângeroasă de atacuri teroriste. Săptămâna trecută, doi jihadişti ISIS au intrat cu forţa într-o biserică din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvray şi l-au executat pe preotul catolic Jacques Hamel.

După atacul terorist de la Nisa, în care un suspect tunisian a intrat cu camionul pe promenada supraglomerată şi a ucis 84 de persoane, nu mai puţin de patru atacuri au vizat teritoriul german.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Cum arată Cristina Rus și viața ei departe de showbiz

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.