Irina Rimes, reacție fermă după criticile primite în cazul Brâncuși! „Să nu uităm valorile culturale doar pentru că nu mai sunt cool şi trendy”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 15:21
Irina Rimes, reacție fermă după criticile primite în cazul Brâncuși! „Să nu uităm valorile culturale doar pentru că nu mai sunt cool şi trendy” GALERIE FOTO
Irina Rimes participa la o conferinta de presa dedicata evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Nationale Constantin Brancusi la Muzeul National de Arta al Romaniei, in Bucuresti, joi, 13 februarie 2020. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Irina Rimes a oferit o reacție fermă după criticile primite în cazul Brâncuși! Vă reamintim că juratul de la Vocea României a fost desemnată de Ministerul Culturii ambasadoarea evenimentelor ce vor marca sărbătoarea.

Irina Rimes, reacție fermă după criticile primite în cazul Brâncuși!

Interpreta nu a ezitat și făcut mai multe afirmaţii despre sculptorul român şi opera lui. Multe dintre ele au atras nenumărate ironii. Totuși, Ministerul Culturii nu pare deranjat și îi mulţumeşte vedetei pentru că a acceptat colaborarea.

Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” 2020 a devenit un subiect popular în social media după ce cântăreaţa Irina Rimes, desemnată de Ministerul Culturii ambasadoarea evenimentelor ce vor marca sărbătoarea, a făcut mai multe afirmaţii despre sculptorul român şi opera lui, care au atras numeroase ironii.

„Să nu uităm valorile culturale doar pentru că nu mai sunt cool şi trendy”

Irina Rimes a scris pe o rețea de socializare că titlurile apărute în presă, care sunt distribuite pe reţelele se socializare, sunt „cuvinte scoase din context” şi că în curând va începe promovarea evenimentului pentru care a fost desemnată ambasador onorific, Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi”.

Ministrul Bogdan Gheorghiu îşi manifestă dorinţa unei deschideri către noile generaţii şi să facem paşi în a-i aduce mai aproape de cultură. „Cu această ocazie, îi adresăm mulţumiri pentru accept şi ne dorim ca, pe viitor, evenimente de asemenea anvergură să beneficieze de o promovare adecvată şi în rândul generaţiilor tinere”, a transmis ministerul într-un comunicat.

„Ne dorim să fim mai deschişi, să atragem, fără prejudecăţi, oamenii din toate categoriile de vârstă, sociale şi profesionale. Vrem să schimbăm modul de a comunica cu tinerii, să folosim şi alte canale de promovare a culturii, altele decât cele clasice”.

„Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nişate, s-ar adânci prăpastia între generaţii. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nişe şi nu trebuie consumată doar de elite.

Am implicat în această promovare a zilei Brâncuşi reprezentanţi din medii diferite. Un exemplu este prezenţa la conferinţa de presă a scriitorului şi criticului literar Alex Ştefănescu.

Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbeşte despre evenimentul Brâncuşi. Vrem ca tinerii să devină interesaţi şi atraşi de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea şi simpatia lor”, a spus Bogdan Gheorghiu

„Am acceptat invitaţia domnului ministru de a fi promotor al evenimentului pentru că îmi doresc ca tinerii cu care vorbesc, direct sau indirect, să înţeleagă cât de important este să ne cunoaştem cultura, să perpetuăm obiceiurile, să fim mai aproape de valorile culturale româneşti, să nu uităm de ele doar pentru că nu mai sunt cool şi trendy”, a declarat Irina Rimes.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×