Irina Rimes, reacție dură după ce a fost criticată legat de Ziua lui Brâncuși: ”Îmi permit să mă bucur”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
20/02/2020, 20:16
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost criticată legat de Ziua lui Brâncuși: ”Îmi permit să mă bucur”

Irina Rimes a fost criticată aspru după ce a fost desemnată ambasador al Zilei Constantin Brâncuși, dar nu a mai rezistat și a răbufnit. Cântăreața din Republica Moldova nu are studii în domeniul artistic, dar asta nu o împiedică să se bucure de sentimentele pe care i le provoacă arta.

Reacția Irinei Rimes după criticile aduse de Ziua Brâncuși

Încă de când a fost numită în postura de ambasador al Zilei Constantin Brâncuși cântăreața de peste Prut Irina Rimes a fost ținta atacurilor. Artista nu a dorit să comenteze criticile care i s-au adus, însă astăzi nu s-a mai putut abține și a răbufnit.

Cântăreața în vârstă de 28 de ani susține că nu și-a permis să analizeze opera celebrului sculptor pentru că nu are studii de specialitate în acest domeniu, însă a ales să simtă trăirile pe care i le provoacă operele lui Constantin Brâncuși.

„Nu îndrăznesc şi nu îmi permit niciodată să analizez opera lui Constantin Brâncuşi pentru că nu sunt avizată în artă, nu sunt vreun doctor docent, nu am studii în artă vizuală, dar îmi permit să o simt, îmi permit să mă bucur de sentimentele pe care mi le provoacă”, a spus vedeta, potrivit Mediafax.

Cântăreața preferă să treacă arta prin propria imaginație

„V-aţi dori să vorbesc în termeni academici sau să vorbesc despre modernismul sau despre valenţele stilistice ale lui Brâncuşi?! Dacă aş putea să fac asta nu aş face-o. De ce? Pentru că mie îmi place să trec totul prin prisma imaginaţiei mele”, a mai adăugat Irina Rimes.

Artista a mărturisit că românii au o cultură foarte diversă cu care se pot mândri, în special pentru că multe popoare din vest au pierdut de mult asta. Jurata de la „Vocea României” este de părere că țara noastră a dat Europei multe personalități și genii de la care generații întregi au preluat valorile și principii.

„Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a face puntea între generaţii, dar mulţumesc pentru încredere. Aparent, eu nu ascult 5Gang, dar mă gândeam că poate ar trebui să apelăm şi la tinerii vloggeri, pentru că au mai mare influenţă. Ca o idee, pe viitor”, spunea artista în urmă cu câteva zile, relatează libertatea.ro.

Ministrul Culturii despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador pentru Ziua Brâncuși

„Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale, să fie atrași de cultură. Colaborăm cu modelele tinerilor, care se bucură de încrederea și simpatia lor. Îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că acțiunea și-a atins scopul.

Toată lumea vorbește despre acest eveniment și despre Brâncuși. Altfel, ar fi fost o mediatizare foarte palidă”, spunea ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu care a mai adăugat că proiecţia hologramelor 3D care au celebrat viața și opera lui Brâncuși au costat 40.000 de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×