Iranul a arborat steagul roșu, semn că începe oficial un război despre care nu se știe cum se va termina. Panică totală pe planetă – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 10:21
Iranul a arborat steagul roșu, semn că începe oficial un război despre care nu se știe cum se va termina. Panică totală pe planetă – Video
Iranul a arborat steagul roșu. Începe războiul. Sursa foto: Twitter Haqeeqat TV

Iranul a arborat steagul roșu pentru prima dată în istorie, după declarațiile că țara se pregătește de un război sângeros în urma uciderii lui Qassem Soleimani.

Iranul e gata de război

Iranienii cer răzbunare pentru uciderea generalului și nu doar ei. Și fata liderului irakian ucis în raidul american a cerut răzbunare pentru tatăl ei, după ce președintele Hassan Rouhani a vizitat ieri casa din Teheran a familiei Soleiman.

„Ai văzut oamenii devotați ieșind în număr mare pe străzile din multe orașe. Așteaptă să vezi ce va fi la funeralii. Aceste binecuvântări sunt înaintea noastră pentru a vedea valoarea martiriului”, a scris șeful statului iranian pe Twitter.

 

MAE român, îngrijorat

Printre instituțiile și oficialitățile care au reacționat în urma escaladării tensiunii în Orientul Mijlociu se numără și MAE român.

„România este profund îngrijorată de evoluţiile recente din Orientul Mijlociu după atacul asupra Ambasadei SUA în Irak – pe care România îl condamnă ferm – şi după măsurile de protecţie preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita deteriorarea suplimentară a situaţiei de securitate”, afirmă MAE pe Twitter.

Mii de iranieni au ieșit în stradă să protesteze în urma uciderii celui mai iubit general și au scandat „Moarte Americii”. Liderul Ayatollah Khamenei a spus că țara va fi în doliu național pentru trei zile, iar apoi urmează răzbunarea.

Arborarea steagului roșu reprezintă faptul că Iranul este pregătit pentru război, aceasta nefiind doar o simplă declarație de intenție, ci începutul unei acțiuni despre care nu se știe cum se va sfârși.

Generalul Gholamali Abduhamzeh a declarat că Iranul va ataca punctele strategice ale forțelor armate americane și a pomenit chiar și de Israel.

„Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. … Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. … Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră”, a zis generalul, scrie mediafax.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×