iQOS de la Philip Morris, probleme în SUA! FDA interzice să spună că reduce riscul îmbolnăvirilor!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
26/01/2018, 13:23
iQOS de la Philip Morris, probleme în SUA! FDA interzice să spună că reduce riscul îmbolnăvirilor!

Lovitură grea pentru compania Philip Morris! Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii spune că Philip Morris International nu trebuie să obţină permisiunea de a susţine că dispozitivul electronic pentru fumat iQOS poate reduce riscurile de îmbolnăvire asociate tutunului!, transmite Reuters.

Imediat, acţiunile Philip Morris au scăzut joi cu până la 6,8% în urma informaţiei, dar ulterior au corectat declinul la circa  2,7%. Comisia a explicat că Philip Morris nu a dovedit că iQOS, care încălzeşte tutunul, dar nu îl arde, are un efect nociv mai scăzut comparativ cu ţigările. Potrivit comisiei, produsul expune utilizatorii la un nivel mai scăzut de chimicale nocive, dar compania nu a dovedit că expunerea mai scăzută reduce în mod concret îmbolnăvirea sau decesele.

iQOS de la Philip Morris, probleme pe piaţa din SUA

IQOS este un dispozitiv electronic care încălzeşte tutunul în loc să îl ardă. Compania a susţinut în faţa FDA că aerosolul produs de iQOS  conţine cu aproximativ 95% mai puţin chimicale decât ţigările, însă nu a fost foarte convingătoare.

Compania crede că acest dispozitiv reprezintă viitorul! Philip Morris International, unul din cei trei mari producători de tutun la nivel global, estimează că numărul ţigărilor clasice vândute va scădea la 550 miliarde unităţi până în 2025, de la 800 miliarde în 2017, însă va creşte numărul dispozitivelor IQOS utilizate de la 30 miliarde anul trecut, la 250 miliarde în 2025.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×