Ion Țiriac vrea să facă 500 de grădinițe: “Vreau să le fac cum cred eu”. Ce condiții impune

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 13:40
Ion Țiriac vrea să facă 500 de grădinițe: “Vreau să le fac cum cred eu”. Ce condiții impune GALERIE FOTO
Ion Țiriac vrea să facă 500 de grădinițe: “Vreau să le fac cum cred eu”. Ce condiții impune

La mai bine de jumătate de an de când Ion Țiriac a declarat public că i-a cerut Guvernului aflat la putere să îi dea 500 de grădinițe ca să le contruiască din cele 2.000 anunțate de aleși, fostul sportiv va face doar una. Pentru grădinița olimpică pe care are de gând să o realizeze după propriile reguli, statul român îi dă bani. Potrivit textului de Ordonanță de Urgență pusă în dezbatere în urmă cu două zile de Ministerul Finanțelor, grădinițele olimpice cu program sportiv vor fi particulare.

Guvernul României îi face lui Ion Țiriac schemă de ajutor de stat, în valoare de 500.000 de euro nerambursabili, pentru înființarea unei grădinițe olimpice private.

Ion Țiriac vrea să facă 500 de grădinițe: “Să le fac cum cred eu”

Programul “gROwth – investim în copii, investim în viitor” este explicat cu multe amănunte în Ordonanța de Urgență pusă în dezbatere marți, 18 decembrie, de Ministrul Finanțelor, potrivit edupedu.ro.

În textul ordonanței este specificat clar că cei care construiesc sau înființează o astfel de grădiniță au mai multe obligații, printre care se numără școlarizarea gratuită a unui procent de 8% dintre copiii înscriși. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați cu o amendă sau pot fi puși să vireze câte un slariu minim pentru fiecare copil înatriculat pe bani și care trebuia să beneficieze de gratuitate.

Ion Țiriac și fostul jucător de tenis Boris Becker

“Actualul guvern o să facă 2000 de grădinițe. Eu am spus dați-mi și mie 500 din ele. Eu le fac fundație olimpică sau sportive. Și atunci le fac cu fundația Ţiriac sportive. Dar cu o singură condiție, să le fac cum vreau eu. Vreau ca aceste grădinițe să fie normale, copilul să stea o oră în clasă și două afară. Tăblița asta (tabletă) mi-a nenorocit generația care vine acum, aproape din toate punctele de vedere. Asta e din nou o treabă socială pe care aș face-o. Unde vezi în România pe cineva să îți dea voie să faci 500 de grădinițe diferite față de ce este acum. Și atunci dacă nimeni nu are curaj să facă asta sau să vorbească despre ele”, a declarat Ion Țiriac pentru Digi24 în luna aprilie a acestui an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×