Ion Ţiriac, în VIZORUL DNA! S-a dispus începerea urmăririi penale

Adrian Dumitru   
în Hotnews
16/02/2015, 15:38
Ion Ţiriac, în VIZORUL DNA! S-a dispus începerea urmăririi penale

DNA efectuează cercetări în cazul plîngerii formulate împotriva Elenei Udrea privind folosirea fondurilor europene pentru construcţia clubului „Stejarii”.

„Stejarii Country Club”, dezvoltat de fostul mare tenismen şi ex preşedintele Comitetului Olimpic Român, Ion Ţiriac, se află în imediata apropiere a complexului rezidenţial de lux „Stejarii”, construit de omul de afaceri în zona pădurii Băneasa din Capitală. Clubul reprezintă o investiţie de circa 18 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro provin din fonduri europene.

TRAGEDIE!!! O MARE VOCE A ROMANIEI A MURIT!!!

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală „in rem”, adică cercetează faptele semnalate pentru stabilirea vinovăţiei şi identificarea persoanelor responsabile de săvîrşirea lor, potrivit unor informaţii furnizare de instituţie publicaţiei  Bursa.

O plîngere a fost, iniţial, depusă în octombrie 2014 la Parchetul General, care şi-a declinat competenţa şi a trimis dosarul la DNA.

BOMBA ANULUI!!! SIMONA HALEP, GOALA IN PLAYBOY?? ANUNTUL SPORTIVEI!!!

Conform presei centrale, acuzaţia care i se aduce Elenei Udrea în plîngere este că ar fi dat fonduri europene, pe vremea cînd era Ministrul Dezvoltării, pentru construcţia complexului turistic şi de agrement, care nu este utilizat pentru scopul în care a fost construit (dezvoltarea turismului în zona Capitalei), ci aduce beneficii doar luxosului cartier rezidenţial „Stejarii”.

Elena Udrea a declarat, anul trecut, că s-a mutat cu chirie într-un apartament din complexul construit de Ion Ţiriac. Udrea susţinea că plîngerea este nefondată şi a fost formulată de „Sandu Jean Cătălin, fost jurist la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), coleg de închisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de corupţie şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA”.

SOC PENTRU NESU!! A PRIMIT LOVITURA FINALA DIN PARTEA FOSTEI SOTII!!!

Finanţarea europeană a fost acordată printr-un contract semnat în 2011 între Ministerul Dezvoltării, condus de doamna Udrea, şi Medusa Hotel International SRL, care nu figurează printre firmele din grupul Ţiriac Holdings. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea este controlată de societăţile cipriote Dongo Holdings Limited (70,3%) şi Amiel Enterprises Limited (29,6%).În schimb, Enache Costina Genoveva, mandatar al Dongo Holdings Limited şi Amiel Enterprises Limited, are o funcţie similară în Vitexa Holdings Limited. Această companie cipriotă este acţionar al Casa Auto SRL, care şi-a schimbat denumirea în Ţiriac Auto.

ANDREEA MARIN, DIN NOU MAMICA!? ANUNTUL FACUT DE FAMILIE!!!

sursa: stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×