Ion Cristoiu despre PSD și PNL: ”joacă teatru”. Jurnalistul dezvăluie care sunt jocurile politice

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 09:25
Ion Cristoiu despre PSD și PNL: ”joacă teatru”. Jurnalistul dezvăluie care sunt jocurile politice
Analisutl politic Ion Cristoiu a dezvăluit care sunt jocurile politice. Sursa foto: Hepta.ro

Ion Cristoiu a declarat într-o emisiune TV că se va ajunge la alegeri anticipate mult mai repede decât era preconizat. Jurnalistul susține că PNL și PSD joacă în acest moment o adevărată comedie, iar fiecare partid face ce vrea celălat.

Ion Cristoiu consideră că între PNL și PSD există „un blat” ca să nu câștige USR

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește despre un scenariu exploziv în clasa politică în care partidul care are cel mai mult de pierdut este USR. Gazetarul a mărturisit în emisiunea „Ediție Specială cu Răzvan Dumitrescu” de la Antena 3 că PNL și PSD joacă o comedie și că se va ajunge la alegeri antcipate în același timp cu cele locale.

„Vom ajunge la anticipate comasate cu locale, nu pe 21 iunie, ci pe 14. Dacă Iohannis nu îl desemna pe Ludovic Orban PSD ar fi avut o mare problemă deoarece ar fi trebuit să explice în fața electoratului de ce respinge acest Guvern. Klaus Iohannis a fost foarte serios”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu despre ordonanțele date de Ludovic Orban

Analistul politic a mai adăugat că liderul Pro România Victor Ponta a spus dinainte de a pica Guvernul Orban că nu va vota moțiunea de cenzură, acesta fiind și motivul pentru care premierul a dat mai multe ordonanțe de urgență, printre care și cea pe sănătate. Se pare că Orban știa că moțiunea va trece.

„În schimb, Victor Ponta a spus că nu votează moțiune decât dacă va fi o ordonanță pe sănătate. Domnul Orban știind că poate să pice a doua zi a dat o ordonanță. Cele două mari partide împreună cu Klaus Iohannis evită pe cât posibil să arate că joacă teatru, iar atunci fiecare din părți face exact ce vrea cealaltă”, a mai spus Cristoiu.

În ceea ce privește decizia președintelui Camerei Deputaților Marcel Ciolacu de a depune o sesizare CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, Ion Cristoiu spune că legea îi dă această posibilitate precizând că Ciolacu poate depune sesizare pe „conflict sau altceva”.

„Dacă depune sesizare pe conflict, constituțional nu se opun procedurile, legea dă posibilitate continuării procedurilor de trecere prin Parlament. El poate depune două sesizări: pe conflict sau altceva. Asta e nuanța”, a mai precizat jurnalistul, potrivit sursei menționate.

Analistul politic susține că PNL are nevoie de anticipate ca „de aer”

Ion Cristoiu a declarat în urmă cu câteva zile că liberalii au nevoie ca de aer de alegerile anticipate, nu atât partidul, cât președintele Klaus Iohannis. Analistul politic consideră că șeful statului va face orice îi stă în puteri ca să se ajungă la anticipate.

„Nu știu dacă PNL are un interes atât de mare precum Iohannis. Fără anticipate, fără o majoritate, PNL nu numai că se duce la vale și că avem o problemă de interes național, dar riscă să se compromită pentru încă un deceniu o guvernare de dreapta.

Klaus Iohannis știe acest lucru și va face orice pentru ca să aibă loc alegeri anticipate”, a mai spus analistul politic Ion Cristoiu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×