Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis şi jocul anticipatelor. „Dacă se joacă tot cu anticipatele și vine coronavirusul, poate să își ia elicopterul”

în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 08:58
Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis şi jocul anticipatelor. „Dacă se joacă tot cu anticipatele și vine coronavirusul, poate să își ia elicopterul”
Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis şi jocul anticipatelor

Ion Cristoiu a luat în discuţie joaca de-a anticipatele a preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta spune că preşedintele nu mai are decât două variante. Să pună un guvern tehnocrat sau să pună un guvern PNL, condus de Raluca Turcan, care să menţină în continuare jocul anticipatelor.

Preşedintele Klaus Iohannis are două variante. Un guvern tehnocrat sau tot un guvern PNL

Ion Cristoiu făcut declaraţii despre joaca de-a anticipatele a preşedintelui Klaus Iohannis. Analistul politic spune că preşedintele nu mai are decât două variante. Să pună un guvern tehnocrat sau să pună un guvern PNL, condus de Raluca Turcan, care să menţină în continuare jocul anticipatelor. Cea de-a doua variantă l-ar face pe Klaus Iohannis să ia elicopterul, ca în 1989.

Iohannis a avut capul mare de beția succeselor pana la decizia CCR. Acum are 2 variante. Sau o ține langa cu anticipatele și o pune pe Turcan, ca ei îi convine și 5 minute să fie premier, sau pune un guvern tehnocrat, cum vor toate partidele.

PSD nu vrea guvern liberal, dar nici nu propune un premier

Oricum, de aseara până azi, e diferența mare. Ceva s-a întamplat în capul lui de ieri până azi. Dacă și mâine se joaca tot cu anticipatele, iar Dumnezeu nu-l ajuta și vine coronavirusul, dl. Iohannis poate să își ia elicopterul.

In `89 a fost psihoza teroriștilor, acum deja avem o psihoza creată. Eu știu că dânsul se mai gândește în  acest moment”, a spus Ion Cristoiu la Romania TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seară, că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat. Motivul a fost că cele 15 zile în care trebuia să primească votul de învestitură a expirat.

Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe.

Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat”, spunea Klaus Iohannis.

În urma retragerii lui Ludovic Orban, preşedintele Klaus Iohannis a chemat, joi, partidele paramentare la consultări.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD nu va vota un premier din partea PNL, dar nici nu va propune un premier din partea partidului pe care îl reprezintă. Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat că este nevoie de un guvern de profesionişti şi că nu va vota în Parlament un alt guvern liberal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×