Klaus Iohannis o face praf pe Dăncilă după ce premierul a anunţat că Papa va veni în România

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
12/05/2018, 22:46
Klaus Iohannis o face praf pe Dăncilă după ce premierul a anunţat că Papa va veni în România

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, sâmbătă, la Blaj, gafa făcută de premierul Viorica Vasilica Dăncilă, care a anunţat că Papa Francisc va efectua o vizită în România.

„Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo”, a declarat, ironic, şeful statului.

„Am urmărit întreaga evoluție și a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului și acolo se spune că s-a vorbit despre președinția CE în prima parte a anului 2019. Doamna a înţeles că e vorba de vizită, nu de presedinţie”, a continuat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că deţine informaţii despre o eventuală vizită a Papei în ţara noastră, dar a subliniat că în relația cu Vaticanul există reguli și norme foarte clare.

„Pot să vă spun că ştiu, dar, la acest nivel, şi chiar în relaţia cu Vatican, există nişte reguli şi nişte norme foarte, foarte clare. Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, se va anunța simultan de către Vatican și de către Administraţia Prezindenţială, nu de alți vizitatori sau audiaţi întâmplător”, a adăugat Klaus Iohannis.

Afirmaţiile şefului statului vin după ce, vineri, premierul Dăncilă a anunţat că Papa Francisc va veni în vizită în România anul viitor. Ulterior, Vaticanul a dezminţit această informaţie, afirmând că un anunţ despre o eventuală vizită va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican şi Preşedinţia României

Sursă: www.b1.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×