Iohannis, despre majorările de salarii! Anunţ de maxim interes pentru toţi românii

Gabriel Esanu   
în Hotnews
03/11/2016, 00:01
Iohannis, despre majorările de salarii! Anunţ de maxim interes pentru toţi românii

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, decizia deputatilor din comisiile parlamentare de a majora salariile in Educatie si Sanatate, spunand ca aceste cresteri pe „ultimii doi metri” inainte de campania electorala arata ca Parlamentul actioneaza „populist”.

„Este greu de spus ca poti sa fii de acord cu majorari votate asa, nici pe ultima suta de metri, pe ultimii doi metri inainte de alegeri. Mie mi se pare ca Parlamentul a ajuns intr-o zona populist-electoralista, unde nu ar trebui sa ajunga. Pe de alta parte, pot sa-i inteleg foarte bine pe oameni ca vor sa fie bagati in seama, vor sa fie ascultati si sindicatele vor sa vina sa ceara cresteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cantarite”, a spus presedintele.

Iohannis a reamintit ca a facut recomandarea ca Parlamentul sa nu discute inainte de campanie cu foarte mare viteza, pentru ca aceste lucruri trebuie chibzuite foarte bine.

Intrebat cum va reactiona atunci cand legea va ajunge la el pentru promulgare, Iohannis a spus ca nu are „o abordare pausala” la legi, ci le analizeaza pe fiecare in parte.

„O lege vine la promulgat, se analizeaza de la caz la caz. Dau un raspuns. De obicei promulg legile, cateodata le trimit inapoi si cateodata la CCR”, a precizat el.

Comisia Juridica din Camera Deputatior si-a insusit, marti, raportul favorabil adoptat de Comisiile de Munca si Buget pe Legea de adoptare a OUG 20/2016 cu o serie de amendamente care prevad majorari salariale pentru angajatii din sanatate s invatamant, in medie cu 15%, fara nicio dezbatere asupra proiectului.

Proiectul va ajunge cu raport de adoptare in plenul Camerei Deputatilor, unde urmeaza sa fie supus la vot luni dupa-amiaza. Camera Deputatilor este for decizional. BNR a avertizat ca majorarile salariale risca sa intoarca Romania in 2008.

sursă: ziare.com

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×