Legile Justiţiei. Iohannis: „Două lucruri mă îngrijorează foarte mult. E nevoie de implicare civică!”

Mirela Apostol   
în Hotnews
28/09/2017, 00:01
Legile Justiţiei. Iohannis: „Două lucruri mă îngrijorează foarte mult. E nevoie de implicare civică!”

Klaus Iohannis, preşedintele României, a vorbit despre legile Justiţiei, şi s-a declarat nemulţumit în legătură cu două aspecte.

„Personal m-am exprimat faţă de această intenţie a aşa-zisei reforme a legilor justiţiei şi mi-am exprimat opinia că multe puncte de acolo mi se par eronate şi abordările greşite. Două lucruri mă îngrijorează foarte mult. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Preşedintele României, şi nu vorbesc doar de persoana Klaus Iohannis, ci preşedintele României, e garantul că lupta anticoprupţie nu e subjugată politic.
A doua chestiune care se doreşte e propunerea ca Inspecţia Judiciară să nu mai fie subordonată CSM, ci să fie subordonată Ministerului Justiţiei, care e un organism eminamente politic. Guvernul e unul politic şi subordonarea Inspecţiei Judiciare unui ministru aduce cu ea riscul unei presiuni politice asupra Inspecţiei Judiciare.

Nu putem să nu constatăm că de la alegeri încoace un număr impresionant de politicieni se ocupă cu a atacă justiţia, procurorii, procedurile din justiţie, inducând în populaţie impresia că justiţia nu funcţionează. S-a putut constata foarte uşor că mai mulţi din aceşti politicieni influenţi sunt condamnaţi penali, judecaţi penal, urmăriţi penal. Înainte de alegeri am atras atenţia că ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal să ajungă în conducerea statului, pentru că automat ar apărea o presiune imensă asupra justiţiei. Acest lucru s-a întâmplat.

E nevoie de o implicare civică maximă, e nevoie ca toţi cei care doresc o Românie stat de drept şi vor o justiţie independentă să-şi spună opinia. Nu doresc prin asta în niciun fel să se creeze impresia că vreau să chem oamenii să protesteze sau să apară divergenţe majore, dar o societate sănătoasă e obligată să discute public aceste chestiuni pentru că ele ne afectează pe toţi”, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×