Iohannis a promulgat legea prin care cei care refuză un loc de muncă nu primesc ajutor social

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
19/07/2018, 11:51
Iohannis a promulgat legea prin care cei care refuză un loc de muncă nu primesc ajutor social

Iohannis a promulgat legea prin care cei care refuză un loc de muncă nu mai primesc ajutor social, potrivit Administrației Prezidențiale. O persoană care refuză un loc de muncă oferit pierde dreptul la ajutor social.

„(7) Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. (8) În situaţia prevăzută la alin. (7), familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social”, prevede articolul 15 al Legii promulgate de şeful statului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

O altă modificare prevede că persoanele care primesc ajutor social trebuie să facă muncă în folosul comunităţii, în cuantumul banilor primiţi.

Iohannis a promulgat legea prin care cei care refuză un loc de muncă nu primesc ajutor social

Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii”, potrivit textului legii promulgate.

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată; decret privind promulgarea Legii pentru reglementarea principiilor privind asigurarea strategiei naţionale a României referitoare la menţinerea ciclului nuclear integrat, prin asigurarea materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar funcţionării unităţilor de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă; decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii asistenţei sociale nr. 292/2011; decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de Parteneriat Economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, şi Comunitatea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de altă parte, semnat la Bridgetown, la 15 octombrie 2008”, mai adaugă Administraţia Prezidenţială.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×