Iohannis a promulgat Legea privind plata defalcată a TVA!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
28/12/2017, 11:53
Iohannis a promulgat Legea privind plata defalcată a TVA!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, care se va aplica companiilor aflate în insolvenţă sau care înregistrează întârzieri la plata TVA. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în 13 decembrie, OUG privind TVA Split.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia de buget-finanţe a Camerei, „persoanele impozabile, cu excepţia instituţiilor publice, înregistrate în scopuri de TVA, au obligaţia să plătească contravaloarea TVA aferente achiziţiilor de bunuri şi servicii într-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului care aplică mecanismul plăţii defalcate a TVA”.

Iohannis a promulgat Legea plăţii defalcate a TVA. Guvernul ar putea amâna implementarea unor măsuri fiscale

Totodată, un alt amendament adoptat prevede că persoanele impozabile care optează pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcată a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor aferent perioadei aplicate.

Guvernul condus de Mihai Tudose se reuneşte joi de la ora 13.00 când este programată ultima şedinţă din 2017. Potrivit unor surse România TV, Guvernul ia în calcul amânarea anumitor măsuri fiscale!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×