A învăţat pe câmp, cu vitele la păscut, pentru a intra primul la Academia Forţelor Aeriene

Ionuţ Cataramă   
în Monden
22/10/2017, 14:29
A învăţat pe câmp, cu vitele la păscut, pentru a intra primul la Academia Forţelor Aeriene GALERIE FOTO

A învăţat toată copilăria în timp ce stătea pe câmp cu vitele la păscut, iar acum ajuns să îşi îndeplinească un vis pentru care singur a luptat.

Flavius Toargă a fost felicitat recent de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, după ce după ce s-au afişat rezultatele la admiterea la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă”din Braşov. Flavius a fost admis aici cu nota 10 la examen şi media finală 9.99, adică cea mai mare de la secţia de controlor trafic aerian a academiei.

A plecat dintr-o localitate mică din Mehedinţi, dintr-o familie modestă şi a intrat cu nota 10 şi media 9,99 la secţia de controlor trafic aerian a Academiei Forţelor Aeriene ”Henri Coandă”din Braşov. Este povestea lui Flavius Toargă, a cărei mamă nu se sfieşte să spună că pentru a-şi atinge visul, a învăţat chiar pe când păştea vitele, pe câmp.

Flavius spune că nu se aştepta să obţină cea mai mare medie la admitere, iar pentru el cel mai important era să fie admis la secţia la care şi-a dorit.

”În mare parte am învăţat singur, dar am primit şi ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu ma aşteptam să am cea ma mare notă, dar mă aşteptam, oarecum să intru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este şi o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viaţa oamenilor, dar eu sper să fie bine şi o să mă descurc, pentru că dacă îţi doreşti un lucru, cu siguranţă vei fi bun.”, a spus Flavius Toargă pentru mhalert.ro.

Flavius provine dintr-o familie simplă din Baia de Aramă, tatăl său este şofer, mama-casnică, iar despre meseria de controlor de trafic aerian a aflat de la televizor, din filme. A învăţat cât a putut de bine, aşa că în urmă cu 4 ani a plecat să studieze la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

A terminat cursurile ca şef de promoţie şi apoi s-a înscris la examen la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov, secţia “controlor trafic aerian”.

”De fiecare dată când pleacă la şcoală, suferim ca părinţi. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mână. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape şi îşi lua şi cartea cu el”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.

la rândul ei, o tânără din Alba, prima admisă la Academia de Aviaţie, cu media 9.97.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×