Înşelăciunea începutului de an! I-a luat 14.000 de lei şi 10 galbeni

Vicentiu Dinescu    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
07/01/2018, 14:09
Înşelăciunea începutului de an! I-a luat 14.000 de lei şi 10 galbeni

Bărbatul i-a spus bătrânului că banii s-au schimbat, iar cei pe care-i are el nu mai sunt valabili, oferindu-se să-l ajute să-i schimbe cu unii valabili. Poliţiştii din Caransebeş au fost sesizaţi chiar de bătrân de înşelăciune.

”Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale din Caransebeş, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema”, au anunţat poliţiştii din Caraş-Severin.

Tânărul este acuzat de înşelăciune şi furt

Potrivit acestora, după câteva momente, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă ”se vor schimba banii”, iar cei pe care îi deţine nu vor mai fi valabili.

”Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară”, mai arată sursa citată.

Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia de înşelăciune. În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×