Înmormântarea Tamarei Buciuceanu. Actrița, condusă pe ultimul drum cu onoruri militare. FOTO

Dan Suta   
în Stiri mondene
18/10/2019, 14:47
Înmormântarea Tamarei Buciuceanu. Actrița, condusă pe ultimul drum cu onoruri militare. FOTO GALERIE FOTO
Înmormântarea Tamarei Buciuceanu are loc azi. Sursa foto: libertatea.ro

Înmormântarea Tamarei Buciuceanu are loc astăzi. Actrița este condusă pe ultimul drum de toți cei care au iubit-o, dar și de persoane care au admirat-o fără să o cunoască. Artista va fi îngropată la Cimitirul Sfânta Vineri din București și nu la Cimitirul Bellu așa cum se aștepta toată lumea. Încă de dimineață s-au adunat colegi de breaslă de-ai doamnei Isoscel și români simpli, oameni care i-au urmărit aparițiile în filme și piese de teatru.


UPDATE, 14:40 Înmormântarea Tamarei Buciuceanu cu onoruri militare s-a terminat. Odihnească-se în pace!


UPDATE, 14:03 Sora Tamarei Buciuceanu a leșinat în biserică, în timpul slujbei de înmormântare. Iulia Buciuceanu, 88 de ani, mama lui Mihai Constantin, nu a putut rezista foarte mult în biserică și i s-a făcut rău.


Înmormântarea Tamarei Buciuceanu, la Cimitirul Sfânta Vineri din Griviței

De înmormântarea marii actrițe a teatrului românesc se ocupă nepotul Mihai Constantin, cunoscut pentru rolul lui Ionică din filmul Liceenii. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost dus prima oară la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, acolo unde s-a oficiat și slujba de adio. Actrița s-a stins din viață marți, 15 octombrie după la Spitalul Elias din Capitală.

Mai multe personalități marcante din lumea artistică românească au condus-o astăzi pe Tamara Buciuceanu pe ultimul ei drum. Printre cei prezenți la înmormântare s-au aflat și Alexandru Arșinel și Cristina Deleanu, printre alții. Cristina a jucat în filmul Liceenii, peliculă care a consacrat-o pe marea doamnă a filmului românesc.

„E trist întotdeauna când dispare cineva și în teatru mai ales. Am avut lovituri peste lovituri în ultimul an. Doamna Tamara a renunțat să mai joace acum câțiva ani și asta a fost foarte grav, pentru că asta însemna că chiar nu mai poate. Am suferit alături de ea, pentru că știm ce înseamnă să nu mai poți să faci lucrul pe care îl iubești timp de o viață și căruia i te-ai dăruit. Suntem amărâți și neputincioși”, a declarat Cristina Deleanu, scrie libertatea.ro.

înmormântarea tanarei buciuceanu
Mihai Constantin, nepotul Tamarei, s-a ocupat de înmormântare. Sursa foto: libertatea.ro

Nu a vrut să fie îngropată în Cimitirul Bellu

Motivul pentru care artista nu va fi înmormântată la Bellu, ci la Cimitirul Sfânta Vineri din cartierul Griviței al Capitalei este pentru că acolo se află și fostul ei soț, cu care a fost căsătorită timp de 33 de ani. Tamara ar fi cerut înainte să moară să fie depus sicriul ei lângă cel al soțului, neavând pretenția să fie înmormântată pe Aleea Artiștilor din Bellu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×