Industria smartphone-urilor, în cădere liberă din cauza coronavirusului! În februarie s-au înregistrat cele mai slabe vânzări din istorie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 19:31
Industria smartphone-urilor, în cădere liberă din cauza coronavirusului! În februarie s-au înregistrat cele mai slabe vânzări din istorie
Vânzările de smartphone-uri au scăzut dramatic în februarie, pe fondul pandemiei de coronavirus. Sursa foto: euractiv.com

Răspândirea tot mai rapidă a noului coronavirus la nivelul întregii lumi riscă să aducă industria telefoanelor mobile pe marginea prăpastiei. Apple, Samsung și ceilalți giganți care înregistrau până nu demult vânzări record, se confruntă acum cu cea mai mare scădere din istorie.

Vânzările de smartphone-uri au înregistrat scăderi dramatice în luna februarie

Odată cu izbucnirea pandemiei, tot mai puține persoane s-au arătat interesate de achiziționarea acestor device-uri. Nici măcar proaspăt lansatul Galaxy S20 nu s-a bucurat de sucesul răsunător anticipat de cei de la Samsung, deși iubitorii telefoanelor inteligente așteptau cu nerăbdare noul model.

Concret, conform datelor oficiale, doar 61,8 milioane de dispozitive au fost vândute în februarie 2020, cifră extrem de de mică, mai ales dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut. Practic, vorbim de o scădere de 38%, fiind cel mai mare declin din istoria pieței de smartphone-uri.

Răspândirea virusului în Europa închide multe dintre afaceri, astfel că e de așteptat ca vânzările să scadă în continuare

„Cererea de dispozitive a coborât drastic în Asia luna trecută, din cauza epidemiei COVID-19, iar aceasta a afectat ulterior întreaga lume. Unele fabrici asiatice nu au putut fabrica smartphone-uri, iar mulţi consumatori nu au putut sau nu au vrut să viziteze magazinele fizice pentru a cumpăra noi device-uri”,  a explicat Linda Sui, director de analiză strategică.

Chiar dacă situaţia începe să revină la normal în China şi în restul Asiei, unde fabricile vor putea lucra din nou la capacitatea lor maximă, răspândirea virusului în Europa şi America de Nord a determinat autoritățile din majoritatea țărilor afectate să declare stare de urgență, închizând astfel afacerile. Astfel, este de aşteptat ca industria smartphone-urilor să sufere noi scăderi dramatice și în lunile următoare.

În altă ordine de idei, și industria cinematografică trece printr-o perioadă dificilă pe fondul pandemiei de COVID-19. Atât de dificilă, încât Paramount, una dintre cele mai de succes case de producție s-a văzut nevoită să anuleze premierele programate în cinematografe în această primăvară și să distribuie filmele prin intermediul Netflix.

Printre peliculele ce vor fi disponibile în curând pe platforma de streaming se numără și „The Lovebirds”, o comedie romantică în care îi vom putea urmări pe Kumail Nanjiani, Issa Rae, Paul Sparks, Anna Camp și Kyle Bornheimer. Filmul spune povestea unei perechi de îndrăgostiți care au parte de aventura vieții lor.

Asta după ce se văd implicați din întâmplare în mijlocul unei crime pe care nu au comis-o. În încercarea de a-și dovedi nevinovăția, cei doi sunt prinși într-un lanț de situații comice, care îi fac să își dea seama dacă sunt sau nu făcuți unul pentru celălalt.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×