Indicii că partenerul de viaţă are pe altcineva

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/02/2018, 21:43
Indicii că partenerul de viaţă are pe altcineva

Autorul, care se autodescrie drept un „mare infidel vindecat”, susţine că de foarte multe ori semnele că partenerul de viaţă înşală rămân neobservate nu pentru că ar fi greu de identificat, ci pentru că persoana înşelată nu ştie la ce să fie atentă. Aşadar, este util de învăţat aceste indicii, pentru că, parafrazându-l pe Caragiale, dacă e trădare… cel puţin s-o ştim şi noi.

Nu vă lasă să răspundeţi la telefonul său

Maxwell Billieon enumeră în cartea sa despre relaţii de cuplu opt semne că partenerul înşală şi susţine că, dacă acestea ar fi identificate din pripă, relaţia ar putea fi salvată sau cel puţin nu ar mai apărea tensiunile în cuplu, iar stresul ar fi diminuat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Unul dintre modurile de a afla cum stau lucrurile, potrivit autorului, este să răspundeţi la telefonul partenerului. Dacă acesta interzice în mod repetat accesul la telefonul său mobil şi nu vă permite să răspundeţi atunci când nu este în preajmă, acest lucru ar putea să ridice semne de întrebare cu privire la fidelitatea sa.

Dacă poartă frecvent conversaţii telefonice în locuri mai puţin obişnuite pentru a nu fi auzit şi a ţine departe zgomotele din casă poate fi un alt indiciu.

Puteţi testa dacă are încredere să vă ofere parolele de la conturile de e-mail şi de la reţelele de socializare pe care este activ. „Relaţiile solide sunt bazate pe încredere”, susţine Billieon în cartea sa. „Chiar şi atunci când este vorba despre accesul la conturile partenerului de pe reţelele de socializare sau e-mail”. Dacă nu are nimic de ascuns, acesta este atât un semn de încredere, cât şi de fidelitate.

Refuză să îşi prezinte prietenii

O persoană mândră de partenerul de viaţă îl prezintă pe acesta colegilor, prietenilor şi rudelor şi se bucură de timpul petrecut împreună. Dacă însă evită deplasările în cuplu la întâlnirile cu prietenii şi nu i se pare necesar să îşi prezinte soţul/soţia cunoştinţelor, acest lucru poate fi interpretat drept un semn că ceva nu este în regulă. „Orice persoană fidelă doreşte ca familia să îl cunoască pe cel sau pe cea cu care formează un cuplu. Este vorba despre «simţul proprietăţii». Dacă, după o perioadă de relaţie, nu dă semne că îşi doreşte să îi cunoaşteţi familia, înseamnă că în viaţa sa ar putea exista altcineva considerat demn de acest lucru”, susţine Maxwell Billieon.

Plecările de acasă la ore neobişnuite reprezintă un alt indiciu că s-ar putea să fie o persoană infidelă. În acest caz, situaţia ar trebui evaluată şi, în cazul în care nu există argumente solide şi verificabile, ar trebui ca situaţia să fie lămurită imediat, pentru a afla ce se întâmplă cu adevărat.

Primeşte mesaje „deocheate”

În situaţia în care partenerul de viaţă primeşte sau trimite mesaje cu caracter sexual, acesta este un semn clar că are o relaţie extraconjugală, mai scrie autorul. Chiar şi când acesta primeşte fotografii de la alte persoane pe telefonul mobil este un motiv că ar putea călca strâmb.

Unul dintre cele mai frecvente semne şi, totodată, cel mai evident că partenerul are pe altcineva este acela că la începutul relaţiei nu doreşte să îşi pună la comun prietenii, mai ales pe cei de sex opus. „În mod normal, prietenii lui ar trebui să devină şi prietenii tăi, însă, dacă iubitul nu-şi doreşte asta, este posibil ca, în unele cazuri, să fie vorba mai mult decât despre o prietenie”, mai spune Maxwell Billieon. Acest obicei este de multe ori practicat de persoanele care nu se implică total într-o relaţie amoroasă şi aşteaptă întâi să vadă dacă aceasta merge înainte de a renunţa la cealaltă persoană, lucru ce ţine, evident, tot de infidelitate.

„Relaţiile solide sunt bazate pe încredere. Chiar şi atunci când este vorba despre accesul la conturile partenerului de pe reţelele de socializare sau e-mail“ (Maxwell Billieon)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×