Ratele în lei vor creşte din nou! Indicele Robor s-a majorat până la 2,03%

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
08/02/2018, 12:22
Ratele în lei vor creşte din nou! Indicele Robor s-a majorat până la 2,03%

Alte veşti proaste pentru toţi românii care au credite în lei! După ce Banca Naţională a mărit miercuri dobânda cheie la 2,25% pe an, fapt care duce la creşterea dobânzilor, indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,03%, cel mai mare nivel din ultima lună.

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Nivelul atins joi este cel mai mare din 10 ianuarie, când a atins pragul de 2,03%.

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,03%! Cresc ratele!

Indicele Robor la 6 luni a crescut joi la 2,33%, cel mai mare nivel din 5 decembrie 2017, când a fost 2,35%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Banca Naţională a României estimează o inflaţie de 3,2% la finele anului viitor, guvernatorul Mugur Isărescu apreciind că „preţurile vor creşte mai repede decât anticipasem”, iar maximul se va înregistra în perioada ianuarie-martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×