Incident aviatic la Cluj! Un elicopter SMURD a avut probleme la aterizare! Reacția lui Raed Arafat

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 15:38
Incident aviatic la Cluj! Un elicopter SMURD a avut probleme la aterizare! Reacția lui Raed Arafat
Un elicopter a aterizat de urgență la Cluj după ce a rămas cu un singur motor. Sursa foto: Hepta.ro

Un elicopter SMURD a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca după ce pilotul și-a dat seama că are o defecțiune tehnică. Echipa medicală din elicopter tocmai lăsase un pacient.

Un elicopter SMURD, probleme la aterizare

Raed Arafat a declarat în cadrul unei intervenții telefonice că pilotul elicopterului a fost cel care a ales oprirea unuia dintre motoare. Pentru că tocmai alimentase pilotul a fost nevoit să survoleze zona aeroportului din Cluj pentru a consuma combustibilul.

Pilotul a reușit să remedieze situația chiar dacă elicopterul avea un singur motor. În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană, iar aeronava a aterizat în siguranță pe aeroport. Aeromobilul tocmai lăsase un pacient și se întoarcea la București.

Raed Arafat, primele declarații după incidentul aviatic de la Cluj

„Încă aștept informații de la colegii din aviație. A fost o problemă care a dus la oprirea unui motor de către pilot. A trebuit să survoleze zona aeroportului ca să scape de combustibil. S-au respectat toate procedurile și au aterizat fără nicio problemă”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Avionul lăsase un pacient la Cluj, alimentase și decolase. Era normal să se întoarcă pe aeroport. Mi s-a transmis că a aterizat fără probleme pentru că aceste elicoptere au un sistem de urgență. Chiar dacă un motor cade, celălat este suficient pentru zbor”, a mai adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Știre în curs de actualizare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×