Încheieturi de aur! O femeie i-a uimit pe medici cu radiografia ei!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/11/2017, 13:34
Încheieturi de aur! O femeie i-a uimit pe medici cu radiografia ei!

O femeie de 58 de ani din Coreea de Sud uimeşte lumea medicală! La o banală radiografie s-a găsit sursa durerilor acute de articulaţii! Avea firicele de aur la încheieturi şi la degete. Femeia a povestit medicilor cum a ajuns aurul acolo!

Radiografiile au fost realizate în aprilie 2014, când o femeie, pe atunci în vârstă de 58 de ani, a mers la o clinică de reumatologie din cauza durerilor la încheieturile mâinilor şi picioarelor, scrie Live Science. Aceasta le-a spus doctorilor că problemele de încheieturi au început când avea 18 ani. A fost diagnosticată cu artrită reumatoidă la vârsta de 58 de ani, condiţie în care sistemul imunitar atacă încheieturile. Netratată, boala duce la diformităţi ale încheieturilor.

Încheieturi de aur! Femeia a folosit tehnici de medicină alternativă

Pentru a uşura durerea, femeia a luat ibuprofen, dar a încercat să scape de durere şi cu acupunctura cu aur. Practica de medicină alternativă seamănă cu acupunctura tradiţională, în care ace foarte subţiri sunt introduse în corp. Dar în cazul acupuncturii cu aur, sunt introduse bucăţi mici şi sterile de aur folosind acele utilizate şi în acupunctura normală; iar firicelele de aur sunt lăsate în corp.

Cazul acesta este însă particular din cauza densităţii acestor firicele de aur în aproape toate articulaţiile deformate.

Desigur, având în vedere că durerea a persistat, tratamentul tradiţional nu a funcţionat, dar nici nu a agravat problema, conform medicilor. „Nu cred că firicelele de aur sunt asociate cu dezvoltarea sau avansarea artitei reumatoide şi nici cu agravarea durerilor de articulaţii”, a precizat reumatologul Kyung-Su Park, care a tratat pacienta. „Surprinzător, există doar câteva relatări cu privire la efectele adverse ale acupuncturii de acest tip”, a adăugat doctorul.

Agravarea bolii a avut drept cauză neglijarea tratamentului standard în favoarea unuia tradiţional. Doctorii i-au prescris un nou tratament şi au operat-o la picioare pentru a-i uşura durerea. Având în vedere că aurul nu deranja şi nu există efecte adverse care să fie asociate cu acesta, medicii nu l-au înlăturat. În prezent, femeia în vârstă de 61 de ani se simte mai bine, conform declaraţiilor lui Park.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×