Incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, de neoprit! Şeful IGSU intervine!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 14:15
Incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, de neoprit! Şeful IGSU intervine!

Focul încă arde la sonda de gaze din Satu Mare, deşi incendiul a izbucnit duminică seara! Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi o echipă a instituţiei merg la Satu Mare pentru a prelua coordonarea intervenţiei la incendiu.

IGSU anunţă mai multe măsuri suplimentare pentru eliminarea riscului unor explozii, precizând că în acest caz procedura de intervenţie prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Incendiul de la sonda de gaze din Satu Mare, de neoprit! Au fost convocaţi experţi din mai multe ţări

IGSU a anunţat, marţi seară, că în cursul zilei de astăzi inspectorul general Daniel Dragne, împreună cu o echipă a instituţiei, merge în judeţul Satu Mare pentru a prelua comanda şi coordonarea acţiunilor derulate cu celelalte autorităţi cu expertiză în domeniu, pentru eliminarea posibilităţii producerii unor explozii. Va avea loc o şedinţă pentru stabilirea soluţiilor tehnice, la care au fost convocaţi, de către societatea deţinătoare a sondei afectate, reprezentanţi ai unor companii de profil din Anglia, Olanda şi Canada, mai spune IGSU.

De asemenea, au fost luate măsuri de echipare suplimentară pentru protecţia personalului care se află la faţa locului, având în vedere temperaturile ridicate generate de arderea violentă, substanţele rezultate în urma acesteia, dar şi zgomotul produs de incendiu.

În contextul riscului ridicat de producere a unor acumulări de gaze care să ducă la o explozie, luni s-a luat decizia de asigurare a protecţiei zonei fără întreruperea procesului de ardere, până la momentul la care societatea deţinătoare a sondei va asigura toate măsurile de securitate atât pentru echipajele de pompieri, cât şi pentru populaţia din zonă.

Închide ×