Incendiu în Colectiv. Lider politic: Doliul naţional nu e justificat

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
02/11/2015, 09:22
Incendiu în Colectiv. Lider politic: Doliul naţional nu e justificat

Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, sustine ca nu este justificata decretarea de doliu national dupa tragedia de la Clubul Colectiv in urma careia 30 de persoane au murit si peste 140 de oameni sunt in spital.

„Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi. Decretarea de doliu national de catre guvern, la cererea presedintelui Romaniei, nu este justificata. Doliul national se decreteaza atunci cand se consemneaza, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru tara, popor, natiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre asa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un sir de erori, chiar incalcari legale”, a scris pe Facebook Aurelian Pavelescu.

Fostul deputat sustine ca sunt multe cluburi in care „sute de mii de tineri cultiva un fel de anarhism”, facand abuz de alcool, tigari si droguri „in ritmuri dementiale care zguduie creierul”.

„Ceea ce nu se stie, este faptul ca in Bucuresti sunt sute de astfel de cluburi, in care regasim, in fiecare saptamana, sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism, in mare majoritate in exces, consum de alcool, nicotina, chiar droguri, in ritmuri dementiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. Intr-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru ca nu se poate vorbi nici macar la ureche.

Totul este dominat de febra violentei, exchibitionismului si sexului. Cine sunt tinerii acestia, cine sunt parintii lor, incotro se indreapta, ce vor? Anarhie. Va asigur ca pe niciunul dintre acestia nu-i veti gasi in biblioteci si nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevarata promiscuitate in care tinerimea romana (o parte) s-a afundat”, a mai spus Pavelescu.

El continua sustinand ca decretarea doliului national este un act de propaganda politica.

„Sa fiu bine inteles. Imi place muzica rock (nu toate genurile, desigur), iar marii reprezentanti ai genului fac parte din patrimoniul cultural. Dar acest tip de manifestari sunt inacceptabile, pentru ca au decazut in promiscuitate. O afacere mizera, de fapt. Doliul national nu a fost pentru sarmanii tineri carbonizati, ci pentru cei care l-au decretat, un act de propaganda politica.

Ar trebui decretat un doliu pentru ca exista doliu national, ca este posibil asa ceva… Poate, pentru starea prin care trece o mare parte din tinerimea romana, care, cand tara trece prin cea mai mare criza din istorie, se afunda in promiscuitate: o generatie, a cata, pierduta”, a conchis Aurelian Pavelescu.

Ulterior, el a revenit si cu alte postari.

„In urma cu cativa ani a murit Cornel Mihai Ionescu, unul dintre cei mai mari savanti ai lumii. Singur si nestiut. Dar cand a murit Corneliu Coposu, cand a murit Ion Ratiu, Emil Cioran, Petre Tutea… Nu a fost niciun doliu national. Nu compar cu situatia de azi, sa fiu bine inteles (cu toate ca nu voi fi). Institutia doliului national ar trebui intr-un fel definita, scoasa din ghearele propagandei politice si a intereselor electoraliste”, a mai scris pe Facebook Aurelian Pavelescu, potrivit ziare.com.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×