INCENDII DEVASTATOARE ÎN GRECIA: Paradisul grecesc, mistuit de flăcări!

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
24/07/2018, 16:43
INCENDII DEVASTATOARE ÎN GRECIA: Paradisul grecesc, mistuit de flăcări! GALERIE FOTO

INCENDII DEVASTATOARE ÎN GRECIA: Paradisul grecesc, mistuit de flăcări! Grecia a decretat trei zile de doliu național, după ce 60 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului izbugnit luni. Imaginile care circulă pe rețelele de socializare sunt terifiante. Paradisul grecesc este mistuit de flăcări și arde ca o torță.

Incendii în Grecia: Informaţii despre turiştii români – Două incendii de vegetaţie au izbugnit luni, la est și la vest de Atena. Focul a cuprins cu rapiditate pădurile și a înaintat, alimentat de vânt, care sufla cu aproximativ 100 de km pe oră. Situaţia s-a agravat de la o oră la alta, în spitale s-a activat planul roşu şi starea de urgenţă a fost decretată în întreaga regiune.

Premierul s-a întors în ţară, iar Guvernul a cerut ajutorul Uniunii Europene. Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiilor din împrejurimile Atenei a urcat la 60 după ce au fost descoperite alte 26 de cadavre, au anunţat marţi autorităţile, citate de agenţia DPA. În presă au apărut informații că numărul persoanelor decedate ar fi de 80-100.

26 de cadavre au fost găsite în curtea unei vile din satul Mati

Potrivit Crucii Roșii, 26 de cadavre au fost găsite în curtea unei vile din satul Mati, în apropierea oraşului-port Rafina, care este în centrul dezastrului.

Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă printre victime se numără şi cetăţeni români.

Postul naţional de radio ERT a relatat anterior că 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 150 au fost rănite în urma incendiilor de vegetaţie care au devastat mai multe zone din apropiere de Atena.

Pescari, personal din cadrul Pazei de Coastă şi turişti au intervenit cu ambarcaţiuni pentru a salva peste 700 de persoane aflate pe mai multe plaje şi zone de coastă unde s-au refugiat din calea flăcărilor, a relatat ERT.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×