Un alt mare constructor auto vrea să vină în România!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/01/2018, 14:44
Un alt mare constructor auto vrea să vină în România!

Încă un constructor auto de anvergură urmeză să vină în România! Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a reluat, vineri, ideea vehiculată deja de câţiva ani potrivit căreia un al treilea producător auto este interesat să vină în România, însă fără a preciza numele companiei.

„Pentru ministerul pe care îl conduc şi pentru Invest Romania este o prioritate să încercăm anul viitor să aducem al treilea producător auto în România”, a spus ministrul, potrivit Agerpes.  Când jurnaliştii i-au cerut să precizeze numele companiei, el a răspuns: „Încă nu vă pot spune, dar este o prioritate şi ştiţi că ce am promis s-a întâmplat, chiar dacă cândva aţi şi râs, recent, anul trecut. O să vedeţi că ce v-am spus este real şi economia românească o să aibă de câştigat”.

Încă un mare constructor auto vine în România

Laufer a adăugat că portofoliul Invest Romania cuprinde 109 proiecte de investiţii aflate în derulare, în valoare de 2,5 miliarde de euro. „Aflate în derulare înseamnă şi etapa în care este verificată piaţa din România, nu neapărat cele care s-au implementat. Deci un maxim potenţial de 2,5 miliarde de euro şi 25.000 de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.

Renault a preluat Dacia în 1999, marcă relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, în special datorită SUV-ului Duster, care se vinde foarte bine în continent. În 2007, şi americanii de la Ford au intrat pe piaţa locală, prin preluarea Uzinei Automobile Craiova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×