În ce stadiu sunt cercetările pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Mai multe companii farmaceutice au început testările

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 12:19
În ce stadiu sunt cercetările pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Mai multe companii farmaceutice au început testările
Cercetările pentru vaccinul anticoronavirus au început deja/ Foto: Hepta

Marile companii farmaceutice au început, singure sau în proiecte comune cu diverse instituții de cercetare, au început să lucreze la găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului sau măcar a unui tratament eficient în cazul îmbolnăvirii, scrie stiripesurse.ro preluând Fox News.

Un proces de durată

În pofida rapidității cu care au fost demarate procedurile de cercetare, procesul se anunță anevoios, deoarece fiecare vaccin va trebui testat îndelung și va trebui elaborată infrastructura necesară fabricării în masă a vaccinului sau medicamentele.

Potrivit unei estimări recente a Organizației Mondiale a Sănătății, va dura cel puțin un an și jumătate până un vaccine împotriva coronavirusului va putea fi produs.

Moderna Inc.

Compania Moderna Inc. a obținut, la sfârșitul lunii ianuarie, o finanţare de la o Coaliţie internaţională anti-epidemie. Deja a început să testeze un posibil vaccin, însă faza testării nu se va încheia înainte de  1 iunie 2021.

Glaxosmithkline

Gigantul farmaceutic are experiență vastă în domeniul vaccinurilor, compania producând prima vaccinul pentru gripa sezonieră și cel pentru HPV. La începutul lunii februarie a inițiat un proiect comun cu o universitate australiană, iar pe 24 februarie și-a unit eforturile, într-un alt proiect, cu companie din China, Clover Biopharmaceuticals.

Johnson & Johnson

Cunoscută mai mult pentru produsele de menaj casnic, compania Johnson & Johnson are și o subsidiară de cercetare, Janseen Pharmaceutical, care își extinde parteneriatul cu Autoritatea Biomedicală de Cercetare şi Dezvoltare Avansată (BARDA) din Statele Unite pentru combaterea COVID-19. Un alt proiect al Johnson & Johnson este evaluarea rezultatelor obținute în tratarea COVID-19 cu medicamente aflate deja pe piață pentru a stabili eficiența lor.

Sanofi Pasteur

Sanofi a cooptat într-un proiect comun Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Medicale (HHS). De asemenea, tehnologia companiei a fost pusă și la dispoziția BARDA.

Inovio Pharmaceuticals

Inovio și-a propus un obiectiv ambițios, anume crearea unui vaccin și comercializarea a circa 1.000.000 de doze până la finele acestui an. Ținta temerară a companiei a fost fixată pentru că deja Inovio a lucrat la crearea unui vaccin împotriva MERS, o boală provocată de un alt tip de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×