Imagini cu parcurile închise ale Capitalei! Amenzi de până la 5000 de lei pentru cetăţenii care încalcă decizia. FOTO

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 19:29
Imagini cu parcurile închise ale Capitalei! Amenzi de până la 5000 de lei pentru cetăţenii care încalcă decizia. FOTO
Parcuri închise în Bucureşti din cauza coronavirusului! Sursa Foto: INQUAM Photos / George Călin

Toate parcurile din Bucureşti au fost închise pentru a limita răspândirea coronavirusului. Începând de sâmbătă, cei care vor fi găsiţi prin parcurile Capitalei vor avea de plătit o amendă usturătoare. 

Imagini cu parcurile închise ale Capitalei: „La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții”

Sumele pornesc de la 100 de lei şi ajung până la 5000 de lei pentru cetăţenii care încalcă decizia Primăriei Capitalei. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunţat că parcurile rămân închise atât timp cât există starea de urgenţă pe teritoriul României:

„Sperăm ca oamenii să înțeleagă și recomandarea să fie respectată. La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții. Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României”, a spus Bădulescu.

Parcuri închise în Bucureşti din cauza coronavirusului! Sursa Foto: INQUAM Photos / George Călin
Parcuri închise în Bucureşti din cauza coronavirusului! Sursa Foto: INQUAM Photos / George Călin

„Atât Poliția locală, cât și cea națională și Jandarmeria au dreptul să oprească, iar sancțiunea la persoanele fizice e între 100 și 5.000 de lei”

Dan Răşică, şeful Poliţiei Locale din Bucureşti a anunţat ce riscă cei care nu se vor supune regulilor şi vor intra în parcuri, deşi începând de sâmbătă este interzisă plimbarea:

„Atât Poliția locală, cât și cea națională și Jandarmeria au dreptul să oprească, iar sancțiunea la persoanele fizice e între 100 și 5.000 de lei. E un dispozitiv unic la ora actuală, nu putem să mai vorbim de polițiști locali sau naționali, acționează toți”, a spus Dan Rășică, șeful Poliției Locale din București.

„Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreaga țară, dar stăm unii lângă alții în parc?”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că decizia a fost luată după ce în weekendul precedent parcurile au fost pline, deşi autorităţile şi medicii au avertizat că nu este bine să iasă din casă şi că trebuie să păstreze distanţa socială.

„Aceasta nu este izolare! Aceasta nu este prevenție! Nu așa vă feriți de coronavirusul de tip nou! Nu așa contribuiți la limitarea răspândirii acestui virus fatal pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu afecțiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.

O scurtă plimbare în cel mai apropiat parc, la distanță socială, de siguranță față ce ceilalți trecători, este de acceptat și de înțeles. Dar nu grupurile, grătarele, aglomerările de la locurile de joacă sau de lângă mobilierul urban din parcuri.

Toată lumea declară ca medicii sunt eroi și că trebuie să-i ajutăm. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor? Stând aproape de foarte multă lume despre care nu știm dacă a avut sau nu vreun contact cu o persoana îmbolnăvită de COVID 19?

Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreaga țară, dar stăm unii lângă alții în parc? Respirând de aproape același aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane?”, a fost postarea Gabrielei Firea după ce românii au luat cu asalt parcurile în perioada în care recomandarea autorităţilor a fost de a limita deplasările.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×