Imagine înspăimântătoare într-un spital din New York – morgă improvizată într-un camion frigorific

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 11:07
Imagine înspăimântătoare într-un spital din New York – morgă improvizată într-un camion frigorific
Cadavrele puse în camionul frigorific/ Foto: Twitter - Buzzfeednews.com

Un asistent medical din New York a făcut o fotografie  cu un camion  frigorific transformat într-o morgă improvizată la unul din spitalele din Manhattan, scrie buzzfeednews.com. Asistentul a relatat că materialele de protecție sunt insuficiente, iar personalul medical nu este testat decât dacă are simptome de COVID-19.

Spitale fără echipament de protecție  suficient

Fotografia a fost făcută duminică dimineața, când bărbatul de 38 de ani  se apropia de sfârșitul de tură.

Am făcut fotografia să arăt oamenilor realitatea înspăimântătoare cu care ne confruntăm și în care unii dintre noi și-au găsit deja  sfârșitul”, a declarat asistentul sub protecția anonimatului.

Unul dintre cadavrele din camion era al unei femei de 71 de ani alături de care, cu o seară înainte, a stat până a murit. Una dintre ororile epidemiei este că victimele acesteia deseori mor singure, izolate de rude și prieteni, din cauza riscului de infecție.

Sâmbătă seara, autoritățile au anunțat că în New York s-au înregistrat 30.000 de persoane infectate, dintre care 672 au murit. Spitalele sunt supraaglomerate în timp ce personalul medical se confruntă cu lipsa echipamentului de protecție, precum măștile și mănuștile.

Dacă suntem pozitivi la COVID-19, ni se cere să muncim  câtă vreme  suntem asimptomatici. În schimb, nu putem fi testați decât dacă suntem simptomatici. Nu vor să ne testeze pentru că, la ritmul în care suntem expuși, este foarte probabil să fim toți bolnavi și să nu știm”, a relatat asistentul.

Echipamentul de protecție  pentru personalul medical a fost sever raționalizat. Fiecare primește o mască și un  costum de protecție pe care trebuie să-l utilizeze cinci ture a câte 12 ore fiecare.

Autoritățile dau semne că încearcă să stopeze epidemia recurgând la improvizații. ”Acum o săptămână am fost instruiți să nu folosim măștile la muncă. Acum suntem instruiți să le purtăm tot timpul din cauză că mulți dintre noi am fost testați pozitiv”, a mai spus asistentul medical.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×