Vineri se aprind luminiţele de Sărbători în Bucureşti! Tema abordată va fi una românească!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
01/12/2017, 12:40
Vineri se aprind luminiţele de Sărbători în Bucureşti! Tema abordată va fi una românească!

Lumini de toate culorile vor pune stăpânire pe Bucureşti! Acestea anunţă deschiderea Lunii Cadourilor şi vor fi aprinse vineri, la ora 19:10! Iluminatul festiv de sărbători va fi aprins din Piaţa Constituţiei, unde se va deschide târgul de Crăciun, în timp ce târgul care va fi amenajat în Piaţa Victoriei, locul protestelor antiguvernamentale, va funcţiona din 5 decembrie. Luminile vor fi aprinse la ora 19:10, iar tema este axată pe figurine luminoase inspirate din tradiţiile româneşti: ie, clop, horă, motive tradiţionale româneşti, fiind vorba despre peste trei milioane de becuri de tip LED, pe un traseu care însumează peste 33 de kilometri şi cuprinde 59 de zone din Bucureşti. 

„De ziua României, împodobim Bucureştiul şi dăm startul oficial evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. În premieră, având în vedere că se intră în Anul Centenar-100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului de sărbători de anul acesta este inspirată din tradiţiile româneşti. Doresc să îi invit atât pe bucureşteni, cât şi pe turiştii români şi străini să viziteze Târgul de Crăciun al Bucureştiului, care are loc în Piaţa Constituţiei şi care a devenit, în ultimii ani, evenimentul central care marchează sărbătorile de iarnă din Capitală României”, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Iluminatul festiv de sărbători va fi aprins vineri în Bucureşti! Spectacole şi patinoar în Piaţa Constituţiei

În târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în perioada 1 – 27 decembrie, în Piaţa Constituţiei, vor fi peste 100 de căsuţe şi va cuprinde o zonă gastronomică cu produse româneşti, un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale, un patinoar în aer liber, un carusel, ateliere şi Casa lui Moş Crăciun, potrivit Primăriei Capitalei. Târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10:00 – 22:00.

Municipalitatea anunţă că aici vor avea loc spectacole de muzică populară şi dans, susţinute de peste 1.000 de artişti – coruri, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, cântăreţi folk, trupe rock şi pop, precum Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Viţa de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Orchestra Naţională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×