Ilan Laufer, replică pentru Klaus Iohannis: „Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 19:20
Ilan Laufer, replică pentru Klaus Iohannis: „Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”
Ilan Laufer, replică pentru Klaus Iohannis: „Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”

Ilan Laufer i-a răspuns lui Klaus Iohannis, după ce acesta a motivat respingerea fostului ministru propus de premierul Dăncilă la Dezvoltare. Președintele României a acuzat că „din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului”.

Șeful statului face referire la incompatibilități și se referă la „(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator. De asemenea, ea este incompatibilă cu exercitarea unei funcţii de reprezentare profesională salarizate în cadrul organizaţiilor cu scop comercial (2) Alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică”.

Ilan Laufer îi răspunde președintelui Iohannis

Ilan Laufer, replică pentru Klaus Iohannis: „Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”
Ilan Laufer, replică pentru Klaus Iohannis: „Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”

Ilan Laufer, care l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism, îi răspunde președintelui și precizează că tot el a fost cel care l-a investit în funcția de ministru la IMM.„Referitor la justificarea refuzului numinirii mele in functia de vice-premier si ministru al dezvoltarii, transmisa astazi de Presedinte catre Premier: Va reamintesc faptul ca recent am ocupat functia de secretar de stat si apoi pe cea de ministru in Guvernul Romaniei, investit in functie chiar de Presedintele Romaniei.

Alaturi de echipa guvernamentala am construit multe proiecte bune pentru Romania si pentru romani, printre care se numara si programul Startup Nation prin intermediul caruia au fost finantate peste 8.000 de companii romanesti , s-au creat aproximativ 20.000 de noi locuri de munca in economia romaneasca, 70% dintre acestea fiind ocupate de tineri absolventi. Am initiat si am trecut in sedinta de guvern legea Prevenirii (Preventiei) care a fost asteptata de peste 25 ani de mediul de afaceri din Romania. De atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic in ceea ce ma priveste ,referitor la prevederile art 105 din Constitutie si nici la art 2 din legea 90/2001.

„Consider important și relevant ce a spus Toni Greblă”, adaugă Ilan

În continuarea discursului său, Ilan Laufer mai face câteva precizări pentru președintele României: „Din păcate, domnul președinte nu motivează ce anume din prevederile articlolului 105 din Constiuție nu este respectat și nici din aricolul 2 din legea 90/2001. Răspunsul este unul politicianist și nu are legătură cu prevederile legale și constiuționale”

„Repet ,de atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic in ceea ce ma priveste referitor la prevederile art 105 din Constitutie si nici la art 2 din legea 90/2001.

Sunt cetatean roman si am dobandit cetatenia romana prin nastere, indeplinesc toate prevederile legale si constitutionale ca sa fiu membru al Guvernului Romaniei. Este adevarat ca dupa ce mi-am incheiat mandatul de minstru la Ministerul Mediul de Afaceri, am decis sa imi dedic timpul pentru a contribui la consolidarea parteneritului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii si in acest sens am creat programul Smart Start USA, care faciliteaza accesul companiilor cu capital romanesc pe piata SUA si capitalului american in Romania.

Am reusit in luna noiembrie 2018 sa aducem prin intermediul programului cea mai mare delegatie privata de companii romanesti in Statele Unite ,dintre care multe au patruns deja pe piata americana, timp in care am fost plecat in SUA, dar nu mi-am schimbat tara de domiciliu”, mai adaugă Ilan Laufer.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×