Ilan Laufer și-a publicat certificatul de naștere. S-a născut sau nu la Polizu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/11/2018, 20:16
Ilan Laufer și-a publicat certificatul de naștere. S-a născut sau nu la Polizu
Ilan Laufer și-a publicat certificatul de naștere pe Facebook

Social-democratul Ilan Laufer care a lansat o discuție în această săptămână, lăsând acuzații de atisemitism la adresa președintelui Klau Iohannis, și-a publicat certificatul de naștere. Acesta s-a născut sau nu la Polizu? Pe scurt, după ce Viorica Dăncilă a ieșit alături de Liviu Dragnea pentru a numi cei 8 miniștri care vor fi schimbați, unul dintre cei implicați în discuție era și Ilan Laufer, pe care l-ar fi vrut la Ministerul Dezvoltării regionale și Administrației Publice. În cele din urmă, Klaus Iohannis l-a respins pe Laufer, lucru care a dus la o vâlvă în țară. Astfel, după a fost refuza de președintele României, Ilan Laufer a reacționat dur, acuzându-l pe Klaus Iohannis de antisemitism. ”Prin refuzul unei persoane despre care se ştie că are relaţii foarte bune cu Israel, Iohannis arată că vrea relaţii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 50 de persoane în perioada Holocaustului, a declarat Ilan Laufer.

Totodată, în urma acuzelor sale, a reacționat și Tudor Chirilă, care a descris opinia politicianului prin sensibilizare, din cauza dramei poporului său pe care a expus-o, ce a avut ca scop manipularea opiniei publice. ”Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabil. Să-i reproșezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numit încă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziționezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău când ești mai cunoscut pentru activitatea mondenă decât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil”, a scris Tudor Chirilă pe contul său de Facebook.

Ilan Laufer s-a născut la Polizu? Certificatul de naștere, pe Facebook!

ilan laufer certificat de nastere
Certificatul de naștere Ilan Lufer

Și, după ce s-a tot discutat despre originile lui Laufer, toți au vrut să știe care este, de fapt, adevărul. Astfel, social-democratul a publicat certificatul său de naștere, alături de un mesaj. În documentul publicat pe Facebook, la locul nașterii este menționat: București, Sectorul 1. Însă, pe de altă parte, pe certificat scrie ”România”, cum scrie pe certificatele eliberate după 1990, nu ”Republica Socialistă România”, așa cum ar fi fost cazul în anul 1983.

Mesajul lui Laufer, alături de care a publicat certificatul său de naștere

Mesajul publicat alături de certificatul de naștere este: ” Având în vedere acuzațiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român și simt românește. Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate. Înțeleg și respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă. 

ilan laufer sia- publicat certificatul de nastere
Mesajul postat de social-democrat

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică. Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat. Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii”, a scris Laufer pe contul său de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×