Ikea va plăti o despăgubire de 46 de milioane de dolari unei familii care și-a pierdut copilul din cauza unui sertar defectuos

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 12:12
Ikea va plăti o despăgubire de 46 de milioane de dolari unei familii care și-a pierdut copilul din cauza unui sertar defectuos
Ikea plătește despăgubire de 46 de milioane de dolari pentru un copil care a murit strivit de un sertar produs de companie. Sursa foto: hepta.ro

Compania suedeză de mobiliere Ikea va plăti o despăgubire de 46 de milioane de dolari unei familii care și-a pierdut copilul din cauza unui sertar defectuos produs de aceasta, notează presa italiană.

Ikea va plăti despăgubire de 46 de milioane de dolari unei familii din America

Incidentul în urma căruia copilul a murit s-a produs în luna mai a anului 2017 într-o casă din statul California, SUA.

Un sertar defectuos a căzut peste copilașul de doi ani, iar acesta a murit în urma acestui accident casnic. Firma a fost găsită vinovată pentru calitatea îndoielnică a mobilierului care a făcut posibilă această tragedie, scrie ilpost.it.

Un băiețel de doi ani, strivit de un sertar de la Ikea

Sertarul făcea parte din seria MALM, care fusese retrasă de pe piață după ce mai mulți clienți s-au plâns că nu era fixat bine în perete.

Chiar dacă produsele din seria MALM au fost retrase din Statele Unite și Canada, ele se vând în continuare în Italia, notează jurnaliștii.

Familia Dudek, cea care și-a pierdut copilul, Jozef, a reclamat Ikea că nu i-a informat în legătură cu instabilitatea sertarului pe care l-au achiziționat.

Un purtător de cuvânt de la Ikea a declarat pentru presă că a ajuns la un acord cu familia avocatului a cărui băiețel a fost strivit de sertar și va plăti 46 de milioane de dolari, aproximativ 41 de milioane de euro.

Ikea a spus că știe că acești bani nu vor alina suferința familiei, însă este tot ce a putut face pentru părinții îndurerați.

Familia Dudek a spus că un milion de dolari din această sumă va fi donat asociațiilor care se ocupă de protejarea copiilor de produse periculoase precum unele mobiliere produse de mari companii precum cea suedeză.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×