Ikea recheamă în magazine 29 de milioane de dulapuri periculoase. Au ucis deja opt copii!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
22/11/2017, 15:36
Ikea recheamă în magazine 29 de milioane de dulapuri periculoase. Au ucis deja opt copii!

Probleme grave pentru gigantul Ikea! Reprezentanţii companiei face apel la cumpărătorii lor, să aducă înapoi 29 de milioane de dulapuri şi sertare care s-au dovedit a fi foarte periculoase. Opt copii au murit deja! Lars Petersson, CEO Ikea, a declarat că se doreşte sporirea gradului de conştientizare a campaniei de rechemare a mai multor tipuri de dulapuri şi sertare care se pot răsturna cu uşurinţă dacă nu sunt ancorate corespunzător pe un perete, scrie Independent, citat de Mediafax.

Moartea unui copil din California, care a fost prins sub un dulap Ikea Malm în mai, a ridicat întrebări dacă Ikea a răspândit în mod eficient apelul de rechemare a produselor, care a fost anunţat pentru prima dată în iunie 2016. Retailerul suedez şi organele federale de reglementare a siguranţei solicită clienţilor să ia măsuri imediate pentru a ancora corespunzător mobilierul sau pentru a îl da înapoi în magazin.

Ikea recheamă în magazine 29 de milioane de sertare periculoase

Apelul, care se aplică numai clienţilor din Statele Unite şi Canada, este pentru dulapurile pentru copii mai înalte de 59.69 cm şi pentru obiectele de mobilier pentru adulţi mai înalte de 74.93 cm. Clienţii ar trebui să contacteze Ikea pentru un kit gratuit de montare pe perete. Compania se oferă, de asemenea, să trimită echipaje pentru a le ataşa în casă.

În plus, Ikea oferă rambursări complete pentru oricine nu mai doreşte mobila. Clienţii îi pot aduce într-un magazin sau Ikea îi va ridica personal. Cel puţin opt copii sub vârsta de trei ani au fost ucişi după ce dulapuri au căzut peste ei, potrivit CPSC. Prima moarte a avut loc acum 28 de ani, iar celelalte au avut loc după 2002.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×