Medicamentul care te scapă de durere, dar te lasă fără urmaşi! Toţi românii îl folosesc!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
10/01/2018, 12:03
Medicamentul care te scapă de durere, dar te lasă fără urmaşi! Toţi românii îl folosesc!

Un medicament care se eliberează fără reţetă reduce durerea de articulaţii, dar îi lasă pe bărbaţi fără moştenitori! Un studiu publicat recent în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences arată că pastilele cu ibuprofen au un impact negativ asupra fertilităţii bărbaţilor şi le-ar putea afecta inclusiv viaţa sexuală, relatează CNN.

Bărbaţii tineri care au luat pastile cu ibuprofen, o substanţă antiinflamatoare cu efect analgezic, riscă să fie afectaţi de o boală hormonală care reduce dimensiunea testiculelor şi reduce fertilitatea. Alte probleme care pot apărea din cauza consumului de ibuprofen includ reducerea masei musculare, oboseală cronicizată, disfuncţii erectile şi un libido scăzut. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani, care au luat pastile cu ibuprofen pe un interval de timp de până la şase săptămâni. De asemenea, trebuie spus că doza periculoasă pentru bărbaţi în acest caz este de 600 de mg de ibuprofen, administrat de două ori pe zi.

Ibuprofenul, extrem de periculos pentru fertilitatea bărbaţilor!

Totuşi, studiul ridică semnale de alarmă mai ales în cazul sportivilor, care iau ibuprofen pentru a-şi ameliora durerile sau crampele musculare ori pentru a reduce inflamaţiile la nivelul tendoanelor sau articulaţiilor.

Cercetarea realizată de medicii din Copenhaga arată însă că afecţiunile descrise în studiu pot fi doar temporare, însă există riscul ca ele să devină permanente în cazul bărbaţilor care utilizează ibuprofen pentru o durată mai mare de şase săptămâni. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×