Urgia albă face prăpăd în ţară! Şcoli închise şi zeci de localităţi fără energie electrică!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
18/01/2018, 11:08
Urgia albă face prăpăd în ţară! Şcoli închise şi zeci de localităţi fără energie electrică!

Iarna grea în mai multe regiuni din România! Şcolile au fost închise în mai multe oraşe din ţară, zeci de localităţi au rămas fără energie electrică şi multe drumuri sunt impracticabile, din cauza zăpezilor căzute în ultimele ore! Un autocar s-a răsturnat la Tulcea, iar mai multe autoturisme şi TIR-ul au ajuns în şanţ, după ce au derapat pe mai multe drumuri din ţară!

18 judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Patru sectoare de drumuri naţionale – DN 67C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, DN 11C între Târgu Secuiesc şi Bixad, DN 22A între Cataloi şi Hârşova şi DN22 F Horia – Nalbant – sunt închise la această oră şi mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, anunţă CNAIR.

Iarna face prăpăd în ţară! Şcoli închise şi localităţi fără curent

Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei este îngreunată, joi dimineaţă, din cauza unei coloane de TIR-uri care s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga şi care nu pot înainta. Se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă, dar traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată la nivel naţional.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 132 de localităţi din 13 judeţe, din cauza viscolului, fiind afectaţi 32.000 de consumatori. Un microbuz în care se aflau zece persoane a ieşit de pe carosabil joi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar trei persoane au fost rănite, în Tulcea. O autospecială de transport personal şi victime multiple s-a deplasat în zonă pentru a prelua persoanele din microbuz. De asemenea, între localităţile Saraiu şi Topolog trei TIR-uri şi un autoturism au derapat şi au ajuns în şanţ.

Din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii reduse, porturile Constanţa, Mangalia şi Midia au fost închise. Totodată, pe Canalul Dunăre – Marea Neagră se navigă foarte greu din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în timp ce pe canalul Poarta Albă – Midia navigaţia este închisă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×