Gest superb al credincioșilor din Italia de Bunavestire! Închiși în case din cauza coronavirusului, oamenii au lansat în aer baloane în formă de cruce VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 19:04
Gest superb al credincioșilor din Italia de Bunavestire! Închiși în case din cauza coronavirusului, oamenii au lansat în aer baloane în formă de cruce VIDEO
Credincioșii din Italia au înălțat spre cer baloane în formă de cruce, implorând divinitatea să-i salveze de coronavirus. Sursa foto: Captură Youtube

Italia a înregistrat până în prezent peste 10.000 de decese și 90.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanțul tinde să capete proporții alarmante pe zi ce trece. Depășiți de situație, medicii și oficialii din Peninsulă îi îndeamnă pe cetățeni să nu-și mai părăsească domiciliile, în speranța că astfel vor reuși să stopeze răspândirea agentului patogen pe teritoriul țării.

Credincioșii din Italia lansează în aer baloane în formă de cruce

În aceste condiții, oamenii își îndreaptă atenția către divinitate și imploră neputincioși ca întreg coșmarul să ia sfârșit cât mai repede cu putință. Scene superbe au fost surprinse pe 25 martie, chiar de Bunavestire, când credincioșii sărbătoresc momentul în care Fecioara Maria a primit vestea că îl va aduce pe lume pe Mântuitorul Iisus Hristos.

De la balcoanele locuințelor în care s-au închis de săptămâni bune pentru a se feri de boala care provoacă victime pe bandă rulantă, au fost înălțate nenumărate baloane în formă de cruce. Totodată, cetățenii din Peninsulă au aplaudat, au făcut mătănii (n.r. plecăciune adâncă în semn de respect, de supunere) și au rostit rugăciuni, exprimându-și cu toți speranța că această perioadă dificilă va fi depășită.

Un bărbat de 101 ani s-a vindecat de coronavirus

Chiar dacă experții estimează că Italia se apropie vertiginos de vârful epidemiei de coronavirus, iar bilanțul deceselor crește pe zi ce trece, apar și câteva vești bune, semn că rugăciunile oamenilor nu rămân fără ecou. Un bărbat în vârstă de 101 ani a fost externat din spital, după ce s-a vindecat complet de boala care a îngenuncheat întreaga lume.

Anunțul a fost făcut de Gloria Lisi, viceprimarul orașului Rimini, unde locuiește „domnul P”, așa cum a fost denumit pacientul. Recuperarea sa extraordinară este dătătoare de speranțe în privința viitorului, a subliniat oficialul.

Domnul P. a reușit. Familia sa l-a adus acasă ieri seară. Asta ne învață că și la 101 ani viitorul nu este stabilit„, a declarat Lisi, citată de CNN. Italianul vindecat a fost născut în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă care a ucis, conform datelor istorice, între 30 și 50 de milioane de victime.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×