Hillary Clinton, prima declaraţie de presă, după înfrîngere: “Îmi pare rău că nu am cîştigat!”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/11/2016, 18:59
Hillary Clinton, prima declaraţie de presă, după înfrîngere: “Îmi pare rău că nu am cîştigat!”

Hillary Clinton a susţinut o declaraţie de presă după ce a pierdut alegerile pentru postul de preşedinte al SUA.

„Vă mulţumesc tuturor foarte mult. Vă mulţumesc prieteni ca sunteti aici. Aseara l-am felicitat pe Donald Trump si i-am spus ca sunt dispusă să lucrez cu el. Nu este rezultatul pe care il asteptam si pentru care am muncit. A fost o onoare sa fiu candidatul vostrtu, stiu cat sunteti de dezamagiti. Si eu sunt dezamagita, este dureros si va fi pentru o perioada lunga. Campania noastră nu a fost niciodată pentru o singură persoană, ci pentru o ţara intreaga. Donald Trump va fi preşedintele nostru, ii datorăm o minte deschisă. Sper că va fi un preşedinte de succes. Acum responsabilitatea noastra ca cetateni etse sa ne facem  partea nostra: de a construi o Americă mai dreaptă, mai bună. Lui Barack şi Michlelle Obama, ţara noastră vă este foarte îndatorată. Vă multumim pentru conducerea determinata. .Multumesc si lui Bill şi lui Chelsea, familiei mele. Vă voi fi recunoscătoare pentru că v-ati pus talentul in a ma sprijini, multumesc  celor care au contribuit chiar si cu 5 dolari,, iar pentru cei tineri: am un mesaj: mi-am petrecut viata incercand sa lupt pentru ce cred. Multi dintre voi sunteti la inceput, dar veti avea si succese, dar si esecuri: dar va rog, niciodată să nu incetati sa luptati in ceea ce credeti. Merita! Avem nevoie de voi pentru viitor!(…) Acum, stiu ca nu am spart acel tavan de sticlă, dar cineva o va face si poate o va face mai curand. Si pentru toate fetitele care ma privesc: sa nu uitati ca suneti valoaroase si ca meritati orice sansa pentru a a va atinge visele. In final, sunt recunosatoare pentru tara noastra si pentru ce mi-a oferit tara noastră! Cred ca suntem mai puternici impreuna, sa nu uitati asta! Dragii mei, sa avem incredere unii in altii si sa nu uitati ca am avut sansa sa va reprezint in aceste alegeri! Dumnezeu să va binecuvânteze si Dumenzeu sa binecuvânteze America”, a spus Hillary Clinton.

Americanii au venit în număr mare la urne marţi pentru a-şi alege preşedintele şi au oferit lumii întregi o surpriză uriaşă. Donald Trump a contrazis sondajele de opinie şi a câştigat lupta electorală după ce s-a impus în mai multe state cheie în care Hillary Clinton ar fi trebuit, potrivit estimărilor, să câştige destul de uşor. Incertitudinea preşedinţiei Trump a lovit în plin bursele internaţionale, care s-au prăbuşit la primele veşti ale victoriei republicane.

Donald Trump a obţinut 276 de electori şi a devenit astfel preşedintele ales al Statelor Unite, după ce a câştigat în Pennsylvania şi Wisconsin. Hillary Clinton l-a sunat pe candidatul republican pentru a-l felicita. Ulterior el a obţinut votul a 289 de electori, în timp ce Hillary Clinton a primit votul a 218 electori.

SURSA: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×