Hillary Clinton dă vina pe Vladimir Putin şi pe FBI pentru pierderea alegerilor. „Un complot fără precedent al ruşilor”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
17/12/2016, 11:18
Hillary Clinton dă vina pe Vladimir Putin şi pe FBI pentru pierderea alegerilor. „Un complot fără precedent al ruşilor”

Fosta candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, a apreciat ca infrangerea sa la alegerile din 8 noiembrie s-a datorat confluentei a doua evenimente „fara precedent”: un atac cibernetic rus si redeschiderea de catre FBI a controversei privind gestionarea comunicatiilor sale digitale, transmite agentia EFE.

Potrivit unei inregistrari publicate vineri de ‘The New York Times’, Clinton a spus ca infrangerea sa a fost cauzata in parte de „resentimentele” presedintelui rus, Vladimir Putin, fata de ea.

In aceste declaratii, facute joi la o actiune privata de strangere de fonduri la New York, democrata a pus esecul sau pe schimbarile de ultim moment in randul alegatorilor indecisi din statele-balama, datorate unor „factori fara precedent pe care cred ca nu putem sa-i ignoram”.

Hillary Clinton a spus ca scrisoarea directorului Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey, care a redeschis, cu doar o saptamana inainte de alegeri, controversa gestionarii necorespunzatoare a postei electronice de catre candidata democrata pe vremea cand era secretar de Stat, a fost unul dintre factorii care a modificat votul alegatorilor din statele-cheie.

„Cred ca asta a facut diferenta in ce priveste rezultatul”, a semnalat Clinton in inregistrare, obtinuta de ziarul ‘The New York Times’.

Excandidata democrata a amintit ca a primit cu mai mult de 3 milioane de voturi peste Trump, la nivel national, ceea ce nu a fost suficient pentru a inclina balanta in favoarea sa in statele indecise, cu un numar mai mare de voturi electorale.

Alt fapt care a inclinat balanta in favoarea magnatului, potrivit exsecretarei de Stat, a fost „complotul fara precedent al rusilor”, ceea ce, a opinat ea, „ar trebui sa ii preocupe pe toti americanii”.

Clinton a asigurat ca atacul cibernetic nu a fost doar contra campaniei sale, ci „contra tarii” si a cerut o investigatie aprofundata in Congres, pentru ca „publicul are nevoie sa stie ce s-a petrecut si de ce, pentru a preveni noi atacuri”.

Fosta Prima Doamna s-a facut ecoul informatiilor care arata ca Putin era la curent si a dirijat personal „atacul la sistemul nostru electoral si la democratia noastra, aparent pentru ca are o ranchiuna personala contra mea” din timpul cand ea ocupa functia de secretar de Stat (2009-2013) si inainte ca liderul rus sa se reintoarca la presedintia tarii in 2012.

Clinton a aratat ca relatia sa cu Putin s-a schimbat de cand a emis un comunicat ce condamna nelegitimitatea alegerilor parlamentare din 2011, cand a inceput consolidarea revenirii acestuia la Kremlin, iar acesta a invinuit-o de protestele istorice impotriva sa dupa acele alegeri.

Sursa: stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×