Hărțuirea stradală va fi amendată grav! Ce amenzi pot fi aplicate!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/07/2018, 15:29
Hărțuirea stradală va fi amendată grav! Ce amenzi pot fi aplicate!
Hartuirea stradala, amendata

Hărțuirea stradală va fi amendată cu sume uriașe! Camera Deputaților a decis ca orice formă de hărțuire, sexuală sau psihologică, să fie sancționată indiferent dacă se manifestă în spațiul privat sau în spațiul public.

Potrivit legii adoptate, amenzile sunt cuprinse între 3.000 și 10.000 de lei, dacă nu constituie o altă infracțiune. Propunerea legislativă a trecut cu 214 voturi ”pentru”. Deputații au decis să sancționeze hărțuirea stradală, chiar dacă este doar psihologică.

Citește și Era plină de bube şi toţi colegii de la serviciu râdeau de ea! A apelat la un MIC TRUC şi s-a transformat într-o femeie foarte frumoasă. Cum arată ACUM 

Citește și Mii de șoferi vor primi înapoi banii pe amenzi! Greșeala polițiștilor! 

Hărțuirea stradală a fost legiferată și poate fi amendată

Astfel, ofițerii și subofițerii din MAI, jandarmii, polițiștii, chiar și cei de Frontieră, vor putea da amenzi între 3.000 și 10.000 de lei pentru ”orice comportament de hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat”. ”Hărțuirea din spații publice, cunoscută și sub numele de hărțuire stradală, afectează un număr foarte mare de fete și femei din România. Astfel, opt din zece femei spun că nu se simt în siguranță când merg pe stradă noaptea iar patru din zece nu se simt în siguranță nici în timpul zilei. Șapte din zece femei nu se așteaptă ca vreo altă persoană să intervină dacă sunt hărțuite pe stradă”, se arată în expunerea de motive, Oana Bîzgan explicând că nu e xista un cadru legal pentru sancționarea acestor fapte, dincolo de legea penală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×