Iată cele mai des întâlnite simptome de care trebuie să ţineţi cont.
Fruntea – intestinul subţire şi vezica
Grăsimile în exces din dietă, prea multe alimente sub formă de conserve care reduc capacitatea digestivă, dar şi alcoolul şi zahărul în exces, luate în combinaţie cu un somn neregulat şi stres, duc la dezechilibrul intestinului subţire şi al vezicii. Trebuie să beţi foarte multă apă, să consu maţi mai multe legume, să nu puneţi gura pe alcool şi să vă odihniţi regulat.
Ochii şi spaţiul dintre sprâncene rinichii şi ficatul
Ochii, partea de sub ochi şi zona dintre sprâncene pot reflecta rinichii şi ficatul. Dacă zona de sub ochi este umflată, înseamnă că rinichii nu funcţionează normal şi corpul reţine prea mult fluid. Îngălbenirea albului ochilor şi ridurile fine dintre sprâncene apărute prematur sugerează că ficatul lucrează din greu din cauza regimului de viaţă nesănătos. Alimentaţia şi odihna sunt primordiale dacă vreţi să aveţi un ficat sănătos. Astfel, permiteţi şi stomacului să îşi recapete puterea. Dacă nu faceţi aceste lucruri, puteţi avea probleme mari de sănătate. Încercaţi să mân caţi mai sănătos, alimente proaspete, fa ceţi plimbări dese, practicaţi yoga, fitness sau orice fel de exerciţii care stimulează sistemul digestiv.
Zona sprâncenelor rinichii
Fumatul excesiv, consumul excesiv de alcool în combinaţie cu o inimă slăbită şi bolnavă duc la o funcţionare proastă a rinichilor, care îndeplinesc un rol vital. Ei curăţă sângele prin îndepărtarea reziduurilor şi excesului de lichide, menţinând un echilibru sănătos între diferitele substanţe chimice ale corpului şi contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Când rinichii se îmbolnăvesc sau sunt lezaţi, pot să-şi piardă brusc sau treptat capacitatea de a îndeplini aceste funcţii vitale. Aşadar, consumaţi cât mai multă apă, reduceţi cafeina din dietă şi încetaţi să mai consumaţi alcool în exces sau băuturi dulci.
Nasul – inima
Dacă vârful nasului este mai umflat ca de obicei, înseamnă că inima riscă să fie acoperită de grăsimi. Aerul poluat, timpul petrecut în spaţii închise, balonarea şi gazele, o circulaţie sangvină proastă sunt
cauzele pentru care inima are de suferit. Puteţi lua în calcul şi hipertensiunea dacă aveţi modificări în această zonă a feţei. Medicina chineză recomandă să vă reglaţi presiunea arterială şi să vă verificaţi în mod constant colesterolul. Ar trebui să consumaţi ceai organic pentru a curăţa toxinele din organism, însă trebuie să faceţi mişcare cât mai multă.
Pomeţii – plămânii
Fumatul în exces, poluarea şi astmul afectează în mod direct plămânii. Când plămânii sunt „bolnavi”, veţi remarca modificări în culoarea pomeţilor. Pot apărea şi cearcăne în jurul ochilor. Sfatul chinezilor este să evitaţi expunerea în spaţii contaminate şi staţi departe de fumul de ţigară. Este momentul potrivit să renunţaţi la fumat şi să începeţi mişcarea în aer liber.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Obrajii – rinichii şi plămânii
Pomeţii roşcaţi, grăsuni şi cu pete sunt semnul unor infecţii ale aparatului respirator. Printre cauzele care duc la afectarea rinichilor şi a plămânilor se numără: fumatul excesiv, stresul combinat cu un stil de viaţă nesănătos, dar şi consumul de zahăr. Pentru îmbunătăţirea funcţiilor acestora trebuie să vă schimbaţi stilul de viaţă şi să folosiţi doar cosmetice de calitate.
Gura şi bărbia stomacul
Gura indică afecţiunile întregului tract digestiv (stomac şi intestine). Zonele albe sau puţin pătate de pe buze trădează o infecţie intestinală. Buzele umflate sau mai deschise la culoare ca de obicei sunt semnul unei circulaţii sangvine foarte slabe în regiunea intestinală. Paloarea buzei superioare anunţă dureri de stomac din cauza produselor acidulate. Bărbia este asociată cu sistemul hormonal şi cu glandele. Prezenţa erupţiilor acneice şi a petelor roşii în jurul bărbiei indică un dezechilibru hormonal ca uzat de producerea a prea mult estrogen sau testosteron în organism. Excesul de grăsimi, de zahăr, de cafeină şi de alcool duce la probleme ale stomacului. Efectele cel mai elocvente apar la consumul de alimente condimentate, din cauza odihnei neregulate şi a stresului zilnic. Căutaţi acele alimente care îmbunătăţesc capacitatea de concentrare, precum fructele, şi nu ezitaţi să cereţi părerea unui medic dacă problemele persistă.
Zona din jurul gurii -organele sexuale
Zona din jurul gurii reprezintă starea organelor sexuale. Adâncitura de deasupra buzelor are o legătură cu uterul şi cu ovarele la femei şi cu prostata şi cu organele genitale la bărbaţi. Liniile orizontale şi petele adânciturii ar putea însemna probleme de infertilitate.
Maxilarul şi gâtul hormonii
Consumul excesiv de sare şi deshidratarea din cauza consumului scăzut de apă sunt factorii principali pentru ca sistemul endocrin să fie dat peste cap. Cafeina poate fi, de asemenea, un factor negativ. Pentru aceasta, consumaţi mai puţină sare şi reduceţi consumul de cafeină, înlocuind-o cu un consum ridicat de apă.
„Observarea în cinci culori
Medicina tradiţională chineză susţine că faţa şi culoarea ei furnizează indicii despre orice afecţiune internă a organismului. Conform teoriilor chinezeşti şi a experienţelor acumulate de-a lungul anilor, doctorii chinezi utilizează metoda „Observarea în cinci culori” pentru a depista simptomele anumitor boli după culoarea feţei.
Mai mult, a ceste cinci culori sunt în strânsă legă tură cu cinci organe interne:
- Albul prezice bolile de plămâni. Faţa pală indică insuficienţă venoasă şi incapacitatea corpului de a produce sânge;
- Galbenul indică bolile de splină. Faţa cu nuanţe de galben arată că splina şi stomacul nu funcţionează perfect;
- Roşul dezvăluie bolile de inimă;
- Verdele închis prezice bolile de ficat. Faţa de un verde închis dezvăluie că sângele nu circulă bine şi că organismul suportă deseori dureri;
- Negrul indică boli de rinichi. Culoarea neagră a feţei arată un obstacol în circulaţia sângelui şi semnifică o stare foarte critică a sănătăţii.