Video. Haos în Orientul Mijlociu. Siria a doborât un avion israelian

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2018, 13:48
Video. Haos în Orientul Mijlociu. Siria a doborât un avion israelian

„Un elicopter de luptă a interceptat cu succes o dronă iraniană lansată din Siria care se infiltrase în Israel”, se arată într-un comunicat de presă al armatei israeliene. „IDF (Forţele Israeliene de Apărare) au lovit sistemele iraniene de control din Siria ce trimiseseră drona în spaţiul aerian israelian. Tir anti-aerian sirian masiv, un F16 s-a prăbuşit în Israel, pilotul este în siguranţă”,  a scris şi purtătorul de cuvânt al IDF pe Twitter. 

În replică, presa de stat siriană, care a citat o sursă militară, a spus că apărarea anti-aeriană a deschis focul în urma unui act de agresiune împotriva unei baze militare şi a lovit mai mult de un avion. VEZI VIDEO MAI JOS CU AVIONUL DOBORÂT

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Israel „nu caută să escaladeze situaţia”

Armata israeliană spune că a lansat un atac pe scară largă împotriva sistemelor de apărare anti-aeriană siriene şi a poziţiilor iraniene din Siria. “12 ţinte, inclusiv trei baterii de apărare anti-aeriană şi patru instalaţii iraniene care sunt parte a prezenţei militare a Iranului în Siria au fost atacate”, se arată în comunicatul de presă al armatei.

“Suntem dispuşi, pregătiţi şi capabili să-i facem să platescă un preţ usturător pe toţi cei care ne atacă, totusi, nu căutăm să escaladăm situaţia. Acesta a fost un efort defensiv declanşat de un act iranian de agresiune şi noi ne apărăm spaţiul aerian, suveranitatea şi populaţia”, a adăugat oficialul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×