Video. Haos în Orientul Mijlociu. Siria a doborât un avion israelian

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2018, 13:48
Video. Haos în Orientul Mijlociu. Siria a doborât un avion israelian

„Un elicopter de luptă a interceptat cu succes o dronă iraniană lansată din Siria care se infiltrase în Israel”, se arată într-un comunicat de presă al armatei israeliene. „IDF (Forţele Israeliene de Apărare) au lovit sistemele iraniene de control din Siria ce trimiseseră drona în spaţiul aerian israelian. Tir anti-aerian sirian masiv, un F16 s-a prăbuşit în Israel, pilotul este în siguranţă”,  a scris şi purtătorul de cuvânt al IDF pe Twitter. 

În replică, presa de stat siriană, care a citat o sursă militară, a spus că apărarea anti-aeriană a deschis focul în urma unui act de agresiune împotriva unei baze militare şi a lovit mai mult de un avion. VEZI VIDEO MAI JOS CU AVIONUL DOBORÂT

Israel „nu caută să escaladeze situaţia”

Armata israeliană spune că a lansat un atac pe scară largă împotriva sistemelor de apărare anti-aeriană siriene şi a poziţiilor iraniene din Siria. “12 ţinte, inclusiv trei baterii de apărare anti-aeriană şi patru instalaţii iraniene care sunt parte a prezenţei militare a Iranului în Siria au fost atacate”, se arată în comunicatul de presă al armatei.

“Suntem dispuşi, pregătiţi şi capabili să-i facem să platescă un preţ usturător pe toţi cei care ne atacă, totusi, nu căutăm să escaladăm situaţia. Acesta a fost un efort defensiv declanşat de un act iranian de agresiune şi noi ne apărăm spaţiul aerian, suveranitatea şi populaţia”, a adăugat oficialul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×