VIDEO/ Avalanşă de premiere! Ce filme de top apar în cinema pînă la sfârşitul anului

Silviu Ghering   
în Hotnews
04/08/2015, 10:24
VIDEO/ Avalanşă de premiere! Ce filme de top apar în cinema pînă la sfârşitul anului

Lumea magică a filmului, lume în care se poate întîmpla orice şi de aceea este aşa fascinantă, îşi răsfaţă admiratorii în a doua parte a anului 2015 cu zeci, dacă nu chiar sute de premiere. Regizori mari, actori şi mai mari, scenarii fantastice, bugete şi mai fantastice, tot acest fenomen mondial se amplifică pe zi ce trece, direct proporţional cu „foamea” tot mai mare de nou, de altceva, mereu altceva, a consumatorilor de film. Aveţi în continuare doar cîteva dintre surprizele pe care le pregătesc marile studiouri cinefililor din întreaga lume.

„A walk in the woods” / „O plimbare prin pădure”

După două decenii în Anglia, scriitorul Bill Bryson se întoarce în SUA şi face o excursie pe jos în Munţii Apalaşi împreună cu un vechi prieten, cel mai bun mod de a se conecta din nou cu ţara sa natală. Cronica de călătorie a lui Bill Bryson devine o spumoasă comedie, cu Robert Redford în rolul scriitorului.

Regie: Ken Kwapis
Distribuţie: Robert Redford, Emma Thompson, Nick Nolte, Mary Steenburgen, Kristen Schaal, Nick Offerman, Bill Bryson
Buget: 115 milioane de dolari

Lansare: 19 august (SUA)

„Everest”

În tentativa de a ajunge în vârful celui mai înalt munte din lume, două echipe diferite vor fi testate dincolo de limite de una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă văzute vreodată. Căţărătorii vor fi puşi în faţa unor obstacole aproape imposibile şi obsesia lor de o viaţă se transformă într-o luptă intensă pentru supravieţuire.

Regie: Baltasar Kormákur

Distribuţie: Jason Clarke, Keira Knightely, Emily Watson, Robin Wright, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin

Buget: 65 de milioane de dolari

Lansare: 18 septembrie (România), 25 septembrie (SUA)

„Pawn sacrifice” / „Sacrificiul pionului”

Centrat pe „meciul secolului” (1972, Reykjavik, Islanda), care i-a opus pentru titlul mondial pe americanul Bobby Fischer şi pe sovieticul Boris Spaski, filmul reia povestea genialului Fischer (Tobey Maguire), în contextul acelor vremuri care au făcut din cei doi protagonişti port-drapelele Statelor Unite şi URSS în plin război rece.

Regie: Edward Zwick
Distribuţie: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Lily Rabe, Peter Sarsgaard, Sophie Nélisse
Buget: 75 de milioane de dolari

Lansare: 18 septembrie (SUA)

„Hotel Transylvania 2”

Umor animat debordant, completat fericit de voci „mari”, de la Adam Sandler la Mel Brooks. În spatele sicrielor închise de la Hotel Transylvania, patronul Dracula este îngrijorat că adorabilul său nepoţel Dennis, pe jumătate om, nu dă semne că ar mai avea ceva şi de… vampir!

Regie: Genndy Tartakovsky
Distribuţie: Adam Sandler, Steve Buscemi, Kevin James, Mel Brooks, David Space, Selena Gomez, Andy Samberg, Keegan-Michael Key (voci)
Buget: 85 de milioane de dolari

Lansare: 25 septembrie (SUA), 30 octombrie (România)

„Macbeth”

O poveste crudă despre putere, război, dragoste, trădare şi ambiţii pustiitoare, după una dintre cele mai celebre piese de teatru scrise de William Shakespeare. Potenţial de Oscar. Generalul scoţian (Michael Fassbender) unelteşte, împins de la spate de o soţie ambiţioasă şi dominatoare (Marion Cotillard), împotriva regelui de drept, Duncan.

Regie: Justin Kurzel
Distribuţia: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Sean Harris, Elizabeth Debicki, Jack Reynor, David Hayman
Buget: 185 de milioane de dolari

Lansare: 2 octombrie (Marea Britanie)

„The Walk” / „Plimbarea”

Robert Zemeckis aduce pe ecran nemaipomenita performanţă a lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), performer neîntrecut în mersul pe sârmă, devenit celebru în lumea întreagă în 1974, când a parcurs, la aproximativ 500 de metri înălţime, distanţa dintre de-abia construitele Turnuri Gemene din New York… Pentru a reuşi isprava, Petit şi prietenii săi s-au folosit de identităţi false şi au avut nevoie de luni întregi de pregătire.

Regie: Robert Zemeckis
Distribuţie: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Steve Valentine, Charlotte Le Bon, Ben Schwartz
Buget: 140 de milioane de dolari

Lansare: 30 septembrie (SUA), 2 octombrie (România)

„Agentul 007: Spectre”

A venit vremea pentru dezvăluiri spectaculoase şi completarea biografiei plină de lacune a faimosului super-agent. Al 24-lea film din seria James Bond este o incursiune în trecutul acestuia. Convingător în rolul negativ Christoph Waltz, încîntătoare noile fete Bond Monica Bellucci şi Lea Seydoux.

Regie: Sam Mendes
Distribuţie: Daniel Craig, Monica Bellucci, Lea Seydoux, Christoph Waltz
Buget: 300 de milioane de dolari

Lansare: 23 octombrie (Marea Britanie), 6 noiembrie (SUA)

„The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” / „Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a”

În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un comando condus de Katniss (Jennifer Lawrence) are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte. O misiune plină de primejdii, care nu se va sfârşi fără victime.
Regie: Francis Lawrence

Distribuţie: Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Donald Sutherland
Buget: 125 de milioane de dolari

Lansare: 20 noiembrie (România şi SUA)

„Creed” / „Crezul”

Deja bătrînul Rocky (Sylvester Stallone) îl convinge cu greu pe Adonis (Michael B. Jordan), nepotul lui Apollo, marele său rival din ring, să îl accepte ca mentor şi antrenor.

Regie: Ryan Coogler
Distribuţie: Sylvester Stallone, Phylicia Rashad, Michael B. Jordan, Graham McTavish, Tessa Thompson
Buget: 120 de milioane de dolari

Lansare: 25 noiembrie (SUA)

„In the Heart of the Sea” / „În inima mării”

O altă versiune a celebrei Moby Dick spune povestea navei Essex, scufundată în iarna anului 1819 de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugătoare, care a lăsat echipajul plutind într-o barcă pentru mai mult de 90 de zile. Cei câţiva supravieţuitori ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă.

Regie: Ron Howard
Distribuţie: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Tom Holland, Michelle Fairley
Buget: 250 de milioane de dolari

Lansare: 4 decembrie (România), 11 decembrie (SUA)

„Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” / „Războiul stelelor: episodul VII – Trezirea Forţei”

Filmul face parte din a treia trilogie din seria de filme „Războiul stelelor” şi continuă povestea din episodul 6, „Întoarcerea lui Jedi”. Stabilit la aproximativ 30 de ani de la evenimentele din seria anterioară şi dipariţia lui Darth Vader, scenariul prezintă povestea a trei tineri conducători, alături de personaje din filmele anterioare.

Regie: Jeffrey Jacob Abrams
Distribuţie: Harrison Ford, Max von Sydow, Peter Mayhew, Mark Hamill, Kenny Baker, Carrie Fisher, Anthony Daniels
Buget: 200 de milioane de dolari

Lansare: 18 decembrie (România şi SUA)

„The Revenant” / „Întors din morţi”

Bazat pe fapte reale, filmul ne duce în America de Nord, în 1823, în mijlocul unei expediţii în Munţii Stâncoşi. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) este sfârtecat de un urs grizzly. Conducătorul grupului lasă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, aceştia îi iau muribundului armele, echipamentul, proviziile şi fug! Numai că Glass nu moare: se târăşte mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Regie: Alejandro González Iñárritu
Distribuţie: Leonardo DiCaprio, Will Poulter, Tom Hardy, Paul Anderson, Domhnall Gleeson
Buget: 95 de milioane de dolari

Lansare: 25 decembrie (SUA), 22 ianuarie 2016 (România)

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×