Hacker român, lovitură uriaşă în SUA. Informaţii confidenţiale despre politicieni, făcute publice

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/08/2016, 13:59
Hacker român, lovitură uriaşă în SUA. Informaţii confidenţiale despre politicieni, făcute publice

Un hacker, posibil de origine română, se află în spatele celei mai recente scurgeri de date despre politicieni din Partidul Democrat american.

Hackerul, care se descrie drept Guccifer 2, a publicat informatii personale şi oficiale despre politicieni marcanţi. Printre aceştia se numără şi Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, al cărei telefon a fost inundat apoi cu mesaje obscene.

Hackerul si-a asumat responsabilitatea şi pentru publicara e-mailurilor oficialilor democraţi, înainte de Convenţia de luna trecuta, care a declanşat un imens scandal şi despe membrii campaniei lui Hilton au sugerat ca ar fi fost „opera” Kremlinului.

Guccifer 2 însă a negat informaţiile. A scris pe un site că nu are nici o legătură cu Rusia, că s-a născut în Europa de Est şi că ar fi român.

„O grămadă de oameni se întreabă dacă am vreo legătură cu serviciile secrete sau cu Rusia. Nu am, pentru că nu-mi plac ruşii şi nici politica lor externă. Urăasc faptul că sunt considerat rus. Însă, vă spun că tot ceea ce fac, fac pe riscul meu. Acesta este proiectul meu personal şi sunt mândru de el. Da, îmi risc viaţa, dar ştiu că merită. Nimeni nu ştia nimic de mine până acum câteva săptămâni. Acum întreaga lume vorbeşte despre mine. E cu adevărat impresionant. M-am născut în Europa de Est, dar nu o să vă spun unde mă aflu acum. De fapt, cel mai bine pentru mine este să schimb foarte des locaţia. Trebuie să mă ascund”, a mai spus acesta, precizând că ar fi român şi că nu are nici o legătură cu Guccifer 1.

Acesta a mai precizat că este fan Julian Assange şi Edward Snowden şi faptele lor l-au inspirat să facă ccea ce face. În plus, el a subliniat că le-a dat celor de la Wikileaks informaţii despre Hillary Clinton.

Guccifer 2 spune că a orientat către Partidul Democrat american pentru că alegeriile din SUA i se par interesante, dar nu simptatizează nici un candidat, nici pe Hilarry, dar nici pe Donald Trump. „Nici unul dintre candidaţi nu are simpatia mea. Amândou au scheleţi în dulap şi cred că oamenii au dreptul să ştie adevărul despre politicenii lor”, a scris acesta.

În urma scurgerii de informaţii făcute de acesta, Twitter i-a suspendat lui Guccifer 2 contul de pe reţeaua de socializare.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×