Guvernul propune o amendă drastică pentru cei care aruncă gunoiul din mașină!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 13:33
Guvernul propune o amendă drastică pentru cei care aruncă gunoiul din mașină!
Guvernul propune o amendă drastică pentru cei care aruncă gunoiul din mașină! *foto: Ziarul de Roman

Guvernul vrea să extindă, prin intermediul unui proiect de ordonanță publicat astăzi, lista faptelor pentru care pot fi sancționați șoferii români. Astfel, cei care aruncă gunoaie din mașină sau le depozitează la marginea drumului pot fi amendați cu până la 6.000 de lei!

Modificările apar în Proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor, lansat astăzi în dezbatere publică, arată cei de la avocatnet.ro.

Aruncarea gunoaielor din mașină va fi sancționată cu o amendă drastică

Printre schimbările propuse cu privire la Ordonanța nr. 43/1997, se numără și sancționarea celor care aruncă și depozitează gunoaie pe anumite porțiuni ale drumurilor publice sau în alte zone adiacente.

Mai concret, va fi interzisă și sancționată cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei, indiferent că vorbim de persoane fizice sau de persoane juridice, aruncarea și depozitarea de gunoaie în zona de siguranță a drumurilor și podurilor sau în locurile de parcare, oprire și staționare.

„Aruncarea și depozitarea gunoaielor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor” și „aruncarea și depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare”, se arată în proiectul de ordonanță al guvernului.

Care sunt neclaritățile privind noua lege a gunoiului aruncat din mașini

Potrivit sursei citate, există și câteva neclarități în proiectul de ordonanță. Astfel, ăn cazul locurilor de parcare, oprire și staționare, exprimarea folosită nu lasă se se înțeleagă exact care sunt acele alte gunoaie „decât cele provenite din oprirea/staționarea participanților la trafic în astfel de locuri”.

Potrivit expunerii de motive pentru care s-a ajuns la stabilirea unor sancțiuni pentru aruncarea și depozitarea de gunoaie, s-a constat foarte mult faptul că pe drumurile publice se aruncă foarte des gunoaie în zonele prezentate mai sus.

Deocamdată noile sancțiuni încă nu se aplică întrucât este nevoie ca proiectul de ordonanță să fie adoptat de Guvern și actul normativ astfel adoptat să apară în Monitorul Oficial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×